Azureus vs iPlus
Moderator: Moderatorzy
Azureus vs iPlus
Witam,
Mam pytanko czy ktoś wie w jaki sposób rozwiązać problem z NAT'em
w programie Azureus ?
To samo odnośnie mapowania portów baz danych.
Firewall mam ustawiony dobrze, bo przez TP buźki są zielone, ale
przez GPRS'a wciąż żółte.
Pozdrawiam.
Mam pytanko czy ktoś wie w jaki sposób rozwiązać problem z NAT'em
w programie Azureus ?
To samo odnośnie mapowania portów baz danych.
Firewall mam ustawiony dobrze, bo przez TP buźki są zielone, ale
przez GPRS'a wciąż żółte.
Pozdrawiam.
Re: Azureus vs iPlus
U mnie (orange) Azureus również twierdzi, że mam problemy z NATem, ale zasysa ładnie.
Majac problem z NATem zawsze bedzie dobrze zasysal z tym ze nie zassie od okolo 50% uzytkownikow bo nie jest w stanie ciagnac pliku od innych ludzi ktorzy tez maja problem with NAT.
Sam mam neta z Orange no i nie wiem jak zrobic buzki zielone bo niestety ale ciagle wyskakuje problem z NATem. Wie ktos moze jak to skonfigurowac?
Sam mam neta z Orange no i nie wiem jak zrobic buzki zielone bo niestety ale ciagle wyskakuje problem z NATem. Wie ktos moze jak to skonfigurowac?
Zadne ustawienia tu nic nie pomogą, musicie wykupic u swoich
operatorów tzw. zewnętrzny nr. IP. za kilka złotych miesięcznie.
NIE MA INNEGO SPOSOBU. Było juz o tym pisane wiele razy.
operatorów tzw. zewnętrzny nr. IP. za kilka złotych miesięcznie.
NIE MA INNEGO SPOSOBU. Było juz o tym pisane wiele razy.
- kemott1
- Specjalista bezprzewodowy-senior
w Orange publiczne ip jest za free 

-
- Początkujący użytkownik forum
iPlus na dynamicznym IP (za 5zł netto) śmiga jak szalony... Nie mówię o mułku, ale torrenty idą super - całe 5.5kB/s:P to max:) tylko na noc nie idzie zostawić bo się zacina (błąd: 31) nie wiem co jest ale to już inny temat...
-
- Mistrz bezprzewodowy
Mam publiczne IP w orange i mule swobodnie ciągnie 15KBps (mam ustawione na maks 16 żeby móc normalnie jeszcze z neta korzystać). Zasięg mam 4 kreski.Pianista pisze:iPlus na dynamicznym IP (za 5zł netto) śmiga jak szalony... Nie mówię o mułku, ale torrenty idą super - całe 5.5kB/s:P to max:) tylko na noc nie idzie zostawić bo się zacina (błąd: 31) nie wiem co jest ale to już inny temat...
Back to the Future 

-
- Stały użytkownik forum
Era BC. Korzystam z Azureus'a. Mam te całe "buźki" niebieskie albo żółte. Na początku ściągania jest kiepsko, ale im dalej tym lepiej. Też jest problem z NAT'em. Na razie sie tym nie przejmuję. Mogę zostawić kompa na całe dni i noce. Nic nie przerywa i nie rozłącza. Prędkości 10-15 KB/s.
- tracer.on
- Specjalista bezprzewodowy-junior
U mnie po wykupieniu ip dynamicznego wiPlusie muł i shareaza działa bez problemu 12-16kB/s przedtem była lipa w mule Low ID i ssał gdzieś po ok.2 godz. teraz po 5min. ssie.
Myślę że zmiana IP pomoże (<font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font>)
Myślę że zmiana IP pomoże (<font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font>)
eMule vs. iPlus
a ja mam ipkusa z wykupionym juz dynamicznym publicznym adresem IP. Mimo to w emule nie moge zrobic absolutnie nic !!! Dostaje komunikat o braku podlaczenia do serwera, w momencie gdy zaczynam Szukac. CZY KTOS WIE O CO TU CHODZI ???