antena do usb comander ed
Moderator: Moderatorzy
antena do usb comander ed
czy można zamontować antenę zewnętrzną do usb comander edge i gdzie ją kupić
Re: antena do usb comander ed
Jasne że możesz podłączyć. Jeżeli tylko chcesz to możesz. Antene małą np 7dB w sam raz do pokoju, lub dużą ok 2m kierunkową 16 dB. Wtedy dobry zasięg masz murowany. Jeżeli potrzebował byś którejś daj znaćmam obie.
-
- Użytkownik forum
Czy można podłączyć antene do modemu comandera ,ale pytanie. Mam ten sam model i też miałem słaby zasięg ale kupiłem antene 16 dB kierunkową jeszcze nie wystawiłem na zewnątrz i jusz polepszył sie zasięg .Podam ci link gdzie możesz kupić nawet tanio anteny do tego modemu http://telkob.inkontrahent.pl/index.php?g=94 szybka wysyłka.Jakbyś podał swoje położenie gdze mieszkasz to bym ci powiedział jaką byś kupiłsobie antene,bo to zależy jak masz daleko do BST-a i itp.
A tak w ogóle trzeba było sie rozejrzeć na
bo to jusz było
A tak w ogóle trzeba było sie rozejrzeć na

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
kolek3 trzeba patrzeć an datę postu na który się odpowiada
Odkopałeś trupa sprzed ponad dwóch lat 

-
- Użytkownik forum
Oj ta... Odrazu trupa... Też myślę nad zakupem anteny do Comandera 2 Edge. Co prawda mam do btsa 3 km ale mi rozłącza i transfer w dzień do 18. W porywach. Muszę kupić antenkę może taką?
http://www.allegro.pl/item290857867_ant ... s_fv_.html
http://www.allegro.pl/item290857867_ant ... s_fv_.html
Sprzęt:
Mpbo: Asus P5QPRO,C2Duo E8400, grafa Asus ATi Radeon HD4850 512MB (DDR3)
System Operacyjny: Windows XP SP3
Siec: Huawei E156G + ATK-16/2GHz Antena kierunkowa UMTS 16dBi+15m przewodu
-
- Użytkownik forum
w jakich położeniu leżysz np masz jakieś lasy czy pagurki lub coś innego.Antene masz orginalną taką jaką dał producent modemu.No wiesz <font color="#FF00FF"><b>»»nie mogę««</b></font> otworzyć twojej strony którą podałeś ale napisz pierw gdze mieszkasz i jakie masz położenie
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
No jeżeli wątek ma 2 lata (słownie dwa lata), to faktycznie trupCzarson18 pisze:Oj ta... Odrazu trupa...

Zatem czekamy na odpowiedzi na pytania jak zadał Ci kolek3.Czarson18 pisze:Co prawda mam do btsa 3 km ale mi rozłącza
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Użytkownik forum
Tu masz stronke:
http://www.wieprz.net/bts/
moja lokalizacja to Guty 20 km na północ od Wawki Legionowo, Serock, Nasielsk pomiędzy tymi większymi miejscowościami znajduje się moja wieś. A pagórków nie mam. mam antenę standard taka krótka, Nadajnik widzę jak wyjdę za budynki. Jego dolną część masztu zasłania las. A tak to go widzę. A tego lasu niewielę jest. Sorki że tak piszę bez głowy ale się spieszę
http://www.wieprz.net/bts/
moja lokalizacja to Guty 20 km na północ od Wawki Legionowo, Serock, Nasielsk pomiędzy tymi większymi miejscowościami znajduje się moja wieś. A pagórków nie mam. mam antenę standard taka krótka, Nadajnik widzę jak wyjdę za budynki. Jego dolną część masztu zasłania las. A tak to go widzę. A tego lasu niewielę jest. Sorki że tak piszę bez głowy ale się spieszę
Sprzęt:
-
- Użytkownik forum
Nie wiem tylko w jakiej masz sieci ale ,jeżeli {przynajmniej mi tak sie zdaje} masz w sieci era to bez problemu albo orange to też bez problemów powinieneś bez problemu odbierać EDGE, gorzej w plusie jeżeli masz,jeżeli masz taki problem to ja bym ci proponował zakup małej anteny dookolnej lepiej na tym wyjdzesz ,no ale decyzja do ciebi co kupisz ja tylko doradziłem na razie kolego

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez kolek3, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
Własnie mam w plusie. Ciekawe dlaczego akurat mi piszesz że jeśli w plusie to źle? Moim zdaniem Bts z plusa mam najbliżej. Patrz legenda na załączonej mapie. Wyraźnie tam pisze że
Bts-y oznaczone są kolorami sieci do których należą. I Bts leżący najbliżej mnie jest zielony więc na Logikę idąc to Plus. Inne Bts-y są oznaczone kolorkiem pomarańczowym (Orange) i niebieskim (Era) Zastanawia mnie tylko ta literka G wstawiona w znaczek z Bts-em. Może ktoś wie co ona oznacza?
Bts-y oznaczone są kolorami sieci do których należą. I Bts leżący najbliżej mnie jest zielony więc na Logikę idąc to Plus. Inne Bts-y są oznaczone kolorkiem pomarańczowym (Orange) i niebieskim (Era) Zastanawia mnie tylko ta literka G wstawiona w znaczek z Bts-em. Może ktoś wie co ona oznacza?
Sprzęt:
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
GPRS?Czarson18 pisze:Może ktoś wie co ona oznacza?
-
- Użytkownik forum
Co do kolorów to znam sie na kolorach bo jestem z zawodu malarzem to nic niemów,tylko tak zobaczyłem szybko i zobaczyłem że nie jest wesoło ,no ale jak mówisz że masz w zasięgu bst no to nie powinośie zacinać, ja mam ten sam problem z zasięgiem przerywało ,nawet dobrej klasy komp mój zacinał sie z powodu braku zasięgu asz niemożliwe ,ale jak kupiłem antene kierunkową wszystko wróciło w normie{chcem tylko zaznaczyć że jeszcze na stałe nie zamontowałe anteny na zewnątrz i jusz mi sie poprawił sie zasięg,podłączyłem go i postawiłem{zasiesiłen} na okno i poprawa natychmiastowa.Ja bym ci proponował antene kierunkową i sprawe masz załatwioną .serio 

-
- Użytkownik forum
Że GPRS to też się domyśliłem Ale na mapie plusa jestem w Edge a Sąsiednia miejscowość łapie UMTS czy jak to się zwie. A co do tego G to wszystkie nadajniki wokół mnie to mają. Antena jaka? 14 Db wystarczy? Może coś takiego?
http://telkob.inkontrahent.pl/index.php ... 0&rg=0&sg=
[ Dodano: 2008-01-10, 21:15 ]
Miałem problemy z netem w iPlusie gdy miałem wina XP professionala bez service packa. i mi rozłączało, Teraz po formacie mam jeszcze gorszy problem. ZRZERA MI DOWNLOAD NAWET JAK NIC NIE ROBIE!!!! Ja tu do was pisze a nabiło mi 8MB Tego limitu mi nie starczy na tydzień a co dopiero miesiąc. Pomocy co zrobić? Slyszałem że trzeba wyłączyć jakąś opcję w systemie. Mam Windows XP Service Pack 2
http://telkob.inkontrahent.pl/index.php ... 0&rg=0&sg=
[ Dodano: 2008-01-10, 21:15 ]
Miałem problemy z netem w iPlusie gdy miałem wina XP professionala bez service packa. i mi rozłączało, Teraz po formacie mam jeszcze gorszy problem. ZRZERA MI DOWNLOAD NAWET JAK NIC NIE ROBIE!!!! Ja tu do was pisze a nabiło mi 8MB Tego limitu mi nie starczy na tydzień a co dopiero miesiąc. Pomocy co zrobić? Slyszałem że trzeba wyłączyć jakąś opcję w systemie. Mam Windows XP Service Pack 2
Sprzęt:
-
- Użytkownik forum
ze spowodzeniem wytarczy ci, ja wlasnie mam ta antene, super sciaga fale, ja jestem zadowolonz z tej anteny polecam 

-
- Użytkownik forum
Odpowie mi ktoś na drugą część mojego wątku?
Sprzęt:
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Wyłącz aktualizacje. Sprawdź ruch sieciowy.Jeśli nawet nie korzystasz z przeglądarki i komunikatora a masz ruch sieciowy to aktualizacje się uruchomiły lub masz vira na kompie który robi swoje.
-
- Użytkownik forum
jeżeli chodzi o drugą część twojego wątku to ci nieodpisze ,ale jestem ciekaw co inni napiszą ,sam mam ten problem
,nawet pytałem sie informatyka to powiedział ,że to niemożliwe że pomyliłem sie chyba, <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> o co kaman, też będę czekał jak ty aż ktoś wypowie śie na ten temat konkretnie.
[ Dodano: 2008-01-10, 23:27 ]
ja mam ten sam problem, tylko że ja mam viste, da sie coś

[ Dodano: 2008-01-10, 23:27 ]
ja mam ten sam problem, tylko że ja mam viste, da sie coś

- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Wyłącz aktualizacje windowsa i ewentualnie innych programów pobierających dane po inicjacji połączenia z netem ( np. autoupdate programu antywirusowego, itp.) Na temat tej anteny z tej firmy przeważały do tej pory negatywne opinie, ale skoro działa u kolegi @kolek3 to może i zadziała u Ciebie.
Do @kolek3 przepraszam, że nie odpowiedziałem na pw ale dopiero dziś się załogowałem pierwszy raz w nowym roku. Z Twoich postów wynika, że jakoś dałeś sobie radę.
Do @kolek3 przepraszam, że nie odpowiedziałem na pw ale dopiero dziś się załogowałem pierwszy raz w nowym roku. Z Twoich postów wynika, że jakoś dałeś sobie radę.
Latka lecą...
-
- Użytkownik forum
dzięki za rade zaraz zobacze
-
- Użytkownik forum
Dx. wyłączyłem aktualizacje. A antenę jaką proponujecie? Chodzi o kierunkową.
Sprzęt:
-
- Mistrz bezprzewodowy
Oznacza technologie GPRS/EDGE i zmap Plusa wynika, że ten ma EDGE. Masz teoretycznie szanse na złapanie UMTS, gdyż resztki sygnału docierają w twoje okolice, aż z Legionowa, ale Ciebie chyba przysłania las od strony Legionowa. Do EDGE w twoim przypadku wystarczy spokojnie ATK10, lub nawet dookólna na zewnątrz.Czarson18 pisze:Zastanawia mnie tylko ta literka G wstawiona w znaczek z Bts-em. Może ktoś wie co ona oznacza?
-
- Użytkownik forum
tak kierunkową