Czekam z niecierpliwością na takie porównanie dla Play.consigliero pisze:Tak tylko dla porównania B818 wewnątrz domu bez anten i MF258K na zewnątrz.

Moderator: Moderatorzy
Czekam z niecierpliwością na takie porównanie dla Play.consigliero pisze:Tak tylko dla porównania B818 wewnątrz domu bez anten i MF258K na zewnątrz.
Nie, abonament na firme... Wkladam ta sama karte z telefonu, a roznica w predkosci ogromna.onken pisze:A jaką masz kartę T-Mobile ? Może masz prepaid z lejkiem 15 Mb/s
Identyczne zachowywał się WF830, normalny net mam dopiero jak 2600 wyłączyłem.consigliero pisze:Zasadniczo to mnie nie jest potrzebny smartadmin tylko sprawnie działający modem, a ten z oprogramowaniem zrobionym dla Playa jest lekko niepełnosprawny. Na co mi cztery pasma, jak pasmo 2600 jest kompletnie nieużywalne a powoduje tylko kłopot. Gdyby modem radził sobie z tym automatycznie to nie byłoby problemu, ale on uparcie próbuje je wykorzystać.
[/quote]piotrzet pisze:Raczej nie ma szans, a nie masz bliżej z innych sieci?
Zrobiłem podmianę i pierwsze to musiałem przenieść modem z salonu do sypialni aby być bliżej bts, w salonie połączył się z nadajnikiem Grądy, główne pasmo 800 co agreguje nie wiem, wyniki takie sobie. Po zmianie miejsca odswieźeniu, dalej łączył się z Grądy pomógł restart i pojawił się Szczucin, też z pasmem 800 ale wyniki zdecydowanie lepsze. Czy lepsze niż w przypadku bardziej oddalonego Orange, miałbym wątpliwości czy warto zmieniać operatora. Jak wróci MF258 K mam nadzieję że będzie trzymał wybrany kierunek i częstotliwości. Wychodzi na to że dominującym nadajnikiem w mojej lokalizacji w przypadku Orange jest Wolica a w przypadku Playa chyba jednak Grądy. Wskaźnik sygnału mocniejszy niż w OrangeG.Moore pisze:Czekam z niecierpliwością na takie porównanie dla Play.consigliero pisze:Tak tylko dla porównania B818 wewnątrz domu bez anten i MF258K na zewnątrz.