Żeby nie było, że bzdury wyssane z palca.
Ping jak widać również dużo lepszy.

Moderator: Moderatorzy
A mniej niż 10 bywa? Poważnie pytam, bo nie chce mi się wierzyć...piotrzet pisze:zdarzają się okolice 10 Mb/s.
Galaxy to akurat słabe urządzenia do testów sieci. Nie mają modemu X55, a do tego słabe anteny. Miałem Note 10+ i przy takiej samej stacji i przy takim samym miejscu różnica była ponad 50 Mb/s między urządzeniami z X55. Pomimo tego, że ani MIMO 4x4 ani nic dodatkowego się nie załączało. Jedyny dobry galaxy to se20 FE 5G. Ale nie zmienia to faktu, że jak widać wyżej to u konkurencji podobne wyniki są możliwe na LTE.krychxagg pisze:Ostatnio mój znajomy na Mokotowie w Warszawie zrobił test 5G Plusa na Galaxy S21 i wynik wypadadał ciągle 130-150mb.
To u mnie T-Mobile na 2 pasmach LTE tyle potrafi na spokojnie wyciskać, także dla mnie 5G na tą chwilę nie ma sensu. To że ktoś się wstrzeli w miejsce i czas i uzyska 500mb, to nie jest reguła do końca. Na LTE również można upolować punkty z kosmicznymi prędkościami, a przypomnę że takich punktów NW! ma sporo więcej od Plusa.
matek451piotrzet pisze:Galaxy to akurat słabe urządzenia do testów sieci. Nie mają modemu X55, a do tego słabe anteny. Miałem Note 10+ i przy takiej samej stacji i przy takim samym miejscu różnica była ponad 50 Mb/s między urządzeniami z X55. Pomimo tego, że ani MIMO 4x4 ani nic dodatkowego się nie załączało. Jedyny dobry galaxy to se20 FE 5Gkrychxagg pisze:Ostatnio mój znajomy na Mokotowie w Warszawie zrobił test 5G Plusa na Galaxy S21 i wynik wypadadał ciągle 130-150mb.
To u mnie T-Mobile na 2 pasmach LTE tyle potrafi na spokojnie wyciskać, także dla mnie 5G na tą chwilę nie ma sensu. To że ktoś się wstrzeli w miejsce i czas i uzyska 500mb, to nie jest reguła do końca. Na LTE również można upolować punkty z kosmicznymi prędkościami, a przypomnę że takich punktów NW! ma sporo więcej od Plusa.
Fakt, nieszczęsne Exynosy demonami internetu nie są. Aczkolwiek załóżmy że to iPhone 12, to i tak prędkość wątpię że 200 by przekroczyła. O ile sieć Plusa się lubi z iPhonami, bo to też absurd że nie raz tłumaczą się klientom "Urządzenia iPhone mogą być niekompaktybilne z naszą siecią". Mojej znajomej na i12 nie chciało nawet LTE w Plusie działać, w efekcie musiała zmienić na T-Mobilepiotrzet pisze:Galaxy to akurat słabe urządzenia do testów sieci. Nie mają modemu X55, a do tego słabe anteny. Miałem Note 10+ i przy takiej samej stacji i przy takim samym miejscu różnica była ponad 50 Mb/s między urządzeniami z X55. Pomimo tego, że ani MIMO 4x4 ani nic dodatkowego się nie załączało. Jedyny dobry galaxy to se20 FE 5G. Ale nie zmienia to faktu, że jak widać wyżej to u konkurencji podobne wyniki są możliwe na LTE.krychxagg pisze:Ostatnio mój znajomy na Mokotowie w Warszawie zrobił test 5G Plusa na Galaxy S21 i wynik wypadadał ciągle 130-150mb.