Jaki internet mobilny na mojej wiosce?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki internet mobilny na mojej wiosce?
Dzien dobry,
czy moglbym prosic o pomoc w wyborze najszybszego operatora internetu mobilnego w mojej malej miejscowosci?
Zrobilem screeny z aplikacji network cell info Lite - robione na zewnatz domu.
Zanim podpisze jakas umowe na internet, chcialbym po prostu miec pewnosc , ze na ten moment wybieram najlepsza opcje.
dziekuje za gory za wszelka pomoc i porady!
Zalaczam screeny,
Pozdrawiam,
Piotr
czy moglbym prosic o pomoc w wyborze najszybszego operatora internetu mobilnego w mojej malej miejscowosci?
Zrobilem screeny z aplikacji network cell info Lite - robione na zewnatz domu.
Zanim podpisze jakas umowe na internet, chcialbym po prostu miec pewnosc , ze na ten moment wybieram najlepsza opcje.
dziekuje za gory za wszelka pomoc i porady!
Zalaczam screeny,
Pozdrawiam,
Piotr
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Jaki internet mobilny na mojej wiosce?
Kup karty sim każdego z operatorów i testy na każdej z nich. Zrzuty aplikacji netmonster i jaki masz telefon?
-
Telefon Huawei Honor 8C, na ten moment nie mam mozliwosci zrobic testow kart kazdego operatora, ale postaram sie to zorganizowac jakos.
-
- Guru bezprzewodowy
To czekamy. Bez tego ani rusz.
-
- Guru bezprzewodowy
Na bank musisz zrobić testy T-mobile aby kolega namówił cię na abonament u tego operatora , nie ma innej opcji i bez znaczenia jest to ze NetWorks ma golca z only LTE800 w Mniskowie bo to i tak super operator. Nie rób żadnych innych testów, zrobiłeś potrzebne ale na karcie RBM skorzystaj z aplikacji https://play.google.com/store/apps/deta ... ster&hl=pl , test na zewnątrz i screen z aplikacji i speedtest.Play jest jedynym słusznym wyborem , do stacji Mniszków z agregacją LTE2100+1800+800 masz około 3 km nie słuchaj takich bzdur, nawet nie sprawdził gdzie mieszkasz. W Play na pre-paidzie masz 100GB za darmo na pre-paidzie, do końca kwietnia, koszt startera odNowa 3/5 zł. Po tym terminie 250GB za 30 zł/m-c przez pól roku na Vikings Mobile działa na sieci Play. Ewentualnie abonament Play ze sprzętem. Potrzebny router z minimum 2 CC CA i zewnętrzna antena Dual LTE1800-2100MHz. Nie testuj pozostałych operatorów szkoda czasu i nerwów.
-
Dziekuje Ci @matek451 - wlasnie mam karte playa i jak siedze na pietrze w domu to mi szybko chodzi czasem nawet do ok 40Mb/s, wiec bylem zdziwiony, ze mam testowac wszystkie sieci.. orange ma brat, tragedia, T-Mobile kiedys tu chodzi w miare ok, ale od kiedy powstal ten nadajnik Play to T-Mobile slabo chodzil, bo mialem t-mobile wczesniej, ale przeszedem na play.
Dzieki Ci raz jeszcze za pomoc, nie wiedzialem o viking mobile - cenna informacja, pomysle, ale raczej wezme playa abo teraz daja 200 GB ze spzetem chyba za 50 zl. to bedzie mega wypas.
Pozdrawiam,
Piotrek
Dzieki Ci raz jeszcze za pomoc, nie wiedzialem o viking mobile - cenna informacja, pomysle, ale raczej wezme playa abo teraz daja 200 GB ze spzetem chyba za 50 zl. to bedzie mega wypas.
Pozdrawiam,
Piotrek