Rozumialam co to UMTS - ale chyba juz nie...
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Rozumialam co to UMTS - ale chyba juz nie...
Zwatpilam juz w swoja wiedze, przekopalam cale forum i juz nie wiem nic.
Co to jest UMTS? Czy mozliwe jest aby UMTS laczyl sie w komorce tylko po polaczeniu z laptopem?
Przeciez on jest albo go nie ma, zaleznie od miejsca a nie od podlaczenie... Prawda?
Niektorzy pewnie czytali moje dziwne problemy ktore mam od poczatku stycznia.
W grudniu mialam UMTS w calym moim miescie.
Ta sama karta, ten sam telefon a od stycznia taie jaja...
Lacze sie raz na wieki - na kilka godzin tylko i TYLKO po polaczeniu z laptopem.
Jak to mozliwe?
Co to jest UMTS? Czy mozliwe jest aby UMTS laczyl sie w komorce tylko po polaczeniu z laptopem?
Przeciez on jest albo go nie ma, zaleznie od miejsca a nie od podlaczenie... Prawda?
Niektorzy pewnie czytali moje dziwne problemy ktore mam od poczatku stycznia.
W grudniu mialam UMTS w calym moim miescie.
Ta sama karta, ten sam telefon a od stycznia taie jaja...
Lacze sie raz na wieki - na kilka godzin tylko i TYLKO po polaczeniu z laptopem.
Jak to mozliwe?
- pimosz
- Specjalista bezprzewodowy-junior
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Rozumialam co to UMTS - ale chyba juz nie...
Od miejsca głównie a jak chcesz korzystać to jeszcze modem który obsługuje UMTS potrzebny.Przeciez on jest albo go nie ma, zaleznie od miejsca a nie od podlaczenie... Prawda
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
-
Teoretycznie wiem co to UMTS
Ale moje pytanie brzmi : czy jest mozliwe aby moj telefon lapal UMTS tylko i wylacznie po podlaczeniu do laptopa? a normalnie go nie ma...
Bo mam taka sytuacje...
Lapalam w grudniu UMTS wszedzie na moim telku. A od stycznia sa wielkie problemy...
Bylam juz u operatora, wymienil mi karte SIM... nadal nie chodzilo. Teraz lapie czasem, ale najczesciej tylko wtedy jak komorka jest do laptopa podlaczona, a normalnie na ulicy nie
Czy jest mozliwe aby operator mi umts jakos blokowa?
Ale moje pytanie brzmi : czy jest mozliwe aby moj telefon lapal UMTS tylko i wylacznie po podlaczeniu do laptopa? a normalnie go nie ma...
Bo mam taka sytuacje...
Lapalam w grudniu UMTS wszedzie na moim telku. A od stycznia sa wielkie problemy...
Bylam juz u operatora, wymienil mi karte SIM... nadal nie chodzilo. Teraz lapie czasem, ale najczesciej tylko wtedy jak komorka jest do laptopa podlaczona, a normalnie na ulicy nie
Czy jest mozliwe aby operator mi umts jakos blokowa?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Raczej nie , zresztą po co miałby to robić?Majussia pisze:Czy jest mozliwe aby operator mi umts jakos blokowa?
Może spróbuj, o ile jest taka możliwość przywrócić w telefonie ustawienia fabryczne, czasami jest taka opcja w menu. Tylko upewnij się, co taka opcja robi tak do końca. Bo nie znam tego modelu, ale jeżeli masz wpisane np. jakieś terminy w kalendarzu, to być może je też wykasuje. Dlatego nie biorę odpowiedzialności za te opcję a jedynie sugeruję, że coś tu jest nie tak i może należy użyć tej opcji.
Gdyż skoro wymiana karty SIM nic nie dała, to możemy ten problem wykluczyć.
Jedynie co pozostaje, to chyba telefon. Chociaż zastanawia mnie fakt, że jak pisałaś z inną kartą koleżanki działało to poprawnie. Ale jeżeli dobrze pamiętam, to była karta innej sieci? Może zwyczajnie Twój operator ma jakieś problemy techniczne po nowym roku i dlatego takie cyrki?
Najlepszym byłoby sprawdzenie tego w Twojej lokalizacji, czyli u Ciebie w domu w tym samym czasie na innym telefonie i z inną kartą tego samego operatora. Jeżeli nie byłoby UMTSu w tym samym momencie, to wszystko byłoby jasne

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Robilam taki test - w tym samym czasie w tym samym pomieszczeniue na moim telefonie z moja karta SIM umts nie bylo, a na innym telefonie z moja karta SIM - bylBliSki pisze:Twój operator ma jakieś problemy techniczne po nowym roku i dlatego takie cyrki?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
No to nic innego jak przywrócenie ustawień fabrycznych mi nie przychodzi do głowy. Może coś się przestawiło gdzieś, ale ciężko tak wirtualnie to znaleźć.
Może to kwestia uszkodzenia samego aparatu, ale z inną kartą (innej sieci) o ile pamiętam chodził? Dlatego aparat teoretycznie można wykluczyć.
Może to kwestia uszkodzenia samego aparatu, ale z inną kartą (innej sieci) o ile pamiętam chodził? Dlatego aparat teoretycznie można wykluczyć.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)