B535 vs B715 - zasięg Wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
B535 vs B715 - zasięg Wifi
Wiecie może który z tych routerów ma lepszy zasięg Wifi? czy jest różnica między nimi w kwestii zasięgu Wifi?
- wojteks
- *** Administrator ***
-
Re: B535 vs B715 - zasięg Wifi
raczej czy miałeś może możliwość porównania? ja wiem że one są podobnej konstrukcji, fajnie byłoby wiedzieć bo ceny obydwu zaczynają być zbliżone, oczywiście wiem że 715 ma większe możliwości jeśli chodzi o agregację ale generalnie nurtuje mnie sprawa zasięgu Wifi co jak wiemy nie jest mocną stroną routerów Huawei z LTEwojteks pisze:Raczej żadna.

-
- Mistrz bezprzewodowy
Oba konie z jednej stajni, normy wymagają tych samych mocy, jedyne co może je różnić to jakiś metalowy element na PCB wprowadzający zmarszczki na fali EM. ale tego nikt z forumowiczów nie ma możliwości zbadać gdyż elementy lokalu wprowadzają większe fluktuacje. Pozdrawiam Hermogenes
-
rozumiem, po prostu zastanawiam się czy ktoś miał okazję porównać zasięg obu tych routerów, być może miał jeden i drugiHermogenes pisze:Oba konie z jednej stajni, normy wymagają tych samych mocy, jedyne co może je różnić to jakiś metalowy element na PCB wprowadzający zmarszczki na fali EM. ale tego nikt z forumowiczów nie ma możliwości zbadać gdyż elementy lokalu wprowadzają większe fluktuacje. Pozdrawiam Hermogenes

swoją drogą to mnie zastanawia że mamy całą stajnie routerów LTE Huawei a takiego porównania nie mogę nigdzie znaleźć, oczywiście może to wynikać z tego co pisaliśmy wcześniej że niestety w przypadku routerów LTE Huawei niestety WIfi jest słabą stroną tych routerów choć pewnie jakieś drobne różnice w zasięgu też są