Play czy Plus?
Moderator: Moderatorzy
Re: Play czy Plus?
Matek nie gadaj tu o odleglosciach z Kaptura w dwie wieże na Wacynie to może sobie kamieniami rzucac wiec znowu cudujesz i wciskasz sprzet za grube bańki bo ty taki masz.
-
- Guru bezprzewodowy
A ty umiesz czytać? Watpię bo jakbyś potrafił i to ze zrozumieniem to wiedziałbyś ze MC7010 lub MC801A plus antenę zewnętrzna polecałem mu tylko do PLUSA gdyby zechciał skorzystać z 5G2600 Plusa jesli go stać na ta droga ofertę i tym bardziej sprzęt. Do Play oczywiście zbędny a po testach widać i tak ze T-mobile jest lepszym wyborem a do tego nie ma w ofercie MC7010 , więc pozostaje wybór MF258K cy B818 plus antena zewnetrzna, nawet MC801A z oferty T-mobile mu niepotrzebny b o wydmuszka na DSS 2100 udajaca 5G w T-mobile jest niewarta uwagi.
Natomiast MF18a to router z funkcją mesh ale jego zasięg jest charakterystyczny dla wszystkich routerów pracujacych na 2,4 i 5GHz z dopuszczalna prawem mocą.
Natomiast MF18a to router z funkcją mesh ale jego zasięg jest charakterystyczny dla wszystkich routerów pracujacych na 2,4 i 5GHz z dopuszczalna prawem mocą.
-
- Guru bezprzewodowy
Skąd wiesz, że ta wydmuszka nie robi lepszych prędkości niż LTE? Testował? Oczywiście, że nie. Więc na jakiej podstawie to stwierdzasz? Po za tym zacznijmy od tego, że oficjalnie 5G w T-Mobile nie ma. Chociaż działać może.
-
- Guru bezprzewodowy
Nic tylko brać MF801a skoro kolega poleca 5g DSS2100 T-mobile, tylko mały szkopuł, oferta 300GB za 79 zł a do tego niezwykle tani MC801a, tylko 1559 zł
-
- Guru bezprzewodowy
Naucz się czytać ze zrozumieniem dopiero komentuj i odpwiadaj na posty innych, bo tylko się kompromitujesz.
-
- Guru bezprzewodowy
Kogo obchodzi pseudo 5G w PLAY,Orange czy T-mobile. Tak to jest wydmuszka, która jest tylko marketingowym bełkotem, na szczęście nikt normalny z tego nie korzysta bo ma w d.. znaczek 5G na telefonie czy routerze, w Polsce tylko Plus ma prawdziwą sieć 5G na dedykowanym paśmie TDD 2600MHz i tyle w temacie. A testy w agregacji 4 pasm LTE u tych 3 operatorów wypadają dużo lepiej niż to niby 5G na dzielonym paśmie 2100MHz.
-
- Guru bezprzewodowy
Kolejny raz się kompromitujesz. Następym razem przeczytaj mój komentarz ze zrozumieniem to nie będziesz wypisywał takich bzdur.
- onken
- ** Moderator **
Panowie
Jeśli ktoś ma dobrego BTS od Plusa ( za 2-3 lata będzie to wspólna sieć z Playem ) i nie może wybrać "lepszego" operatora to spieszę z informacją ( sprawdzone na sobie ) że taryfy od doradców biznesowych ( wiec tylko dla firm i nie przez stronę ) mają własne zasady działania i regulaminy i od 30 zł netto można mieć 50 + 250 GB bez lejka FUP do pobrania z pełną prędkością w LTE / 5G a potem lejek na 1 Mb/s
Od 120 zł netto można dostać już 300 + 1 TB czyli łącznie 1,3 TB do pobrania z pełną prędkością w LTE / 5G a potem lejek na 1 Mb/s
No i można zakupić w przyzwoitej cenie ( na własność ) Huawei CPE Pro 2 5G
Jestem w trakcie rozwiązywania starej umowy "na firmę" z oferty co miałem kilka lat w które było 60 GB i tzw LTE bez limitu, było to co prawda po 25 zł brutto ale... lejek już był po pobraniu bazowych 60 GB na 20 Mb/s a po kolejnych 100 chyba już pod 32 kbps...
Jeśli ktoś ma dobrego BTS od Plusa ( za 2-3 lata będzie to wspólna sieć z Playem ) i nie może wybrać "lepszego" operatora to spieszę z informacją ( sprawdzone na sobie ) że taryfy od doradców biznesowych ( wiec tylko dla firm i nie przez stronę ) mają własne zasady działania i regulaminy i od 30 zł netto można mieć 50 + 250 GB bez lejka FUP do pobrania z pełną prędkością w LTE / 5G a potem lejek na 1 Mb/s
Od 120 zł netto można dostać już 300 + 1 TB czyli łącznie 1,3 TB do pobrania z pełną prędkością w LTE / 5G a potem lejek na 1 Mb/s
No i można zakupić w przyzwoitej cenie ( na własność ) Huawei CPE Pro 2 5G
Jestem w trakcie rozwiązywania starej umowy "na firmę" z oferty co miałem kilka lat w które było 60 GB i tzw LTE bez limitu, było to co prawda po 25 zł brutto ale... lejek już był po pobraniu bazowych 60 GB na 20 Mb/s a po kolejnych 100 chyba już pod 32 kbps...
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
A jaka ta przyzwoita cena netto za PRO2?
- onken
- ** Moderator **
w opcji za 30 zł to 599 zł netto
W wyższych są i za 1 zł
W abonamencie od 70 zł netto jest już za 1 zł
W wyższych są i za 1 zł
W abonamencie od 70 zł netto jest już za 1 zł
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Zapomniałeś dodać że do każdej opcji dodają gratis pakiet nocny 200 Gb. Ciekawym rozwiązaniem jest jeszcze pierwsza taryfa w której jest LTE naprawdę bez limitu, ale z ograniczeniem prędkości na 5 mbita. Za całe 28 zł br. miesięcznie i B535 ZA 60 zł na własność.
- onken
- ** Moderator **
Tak. Jest pakiet nocny tylko wielka niewiadoma jak go aktywować był bezpłatny 
Smsem nie działa , a w plus onnline jest wersja płatna.
A co do samego pakietu nocnego...
Nie mam pewności ale doradca twierdził że działa on do podatawego pakietu 50 GB ( lub wyższych jeśli takie wybierzemy ) a po tym już bierze z tej paczki 250 GB.
Co do wersji za 28 zł, nie słyszałem, nic mi nie powiedział.
W taryfie która wziąłem B535 jest za 1 zł.
Ale wybrałem wersję 5G, więcej się za niego zwróci

Smsem nie działa , a w plus onnline jest wersja płatna.
A co do samego pakietu nocnego...
Nie mam pewności ale doradca twierdził że działa on do podatawego pakietu 50 GB ( lub wyższych jeśli takie wybierzemy ) a po tym już bierze z tej paczki 250 GB.
Co do wersji za 28 zł, nie słyszałem, nic mi nie powiedział.
W taryfie która wziąłem B535 jest za 1 zł.
Ale wybrałem wersję 5G, więcej się za niego zwróci

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Z uruchomieniem nocnego miałem problem, ale po interwencji doradcy jakoś się udało. Z tego co pamiętam w tej wersji płatnej o której mówisz opłata została pobrana i następnie był udzielony rabat w jej wysokości na fakt. Tak jak jest z całym pakietem nocnym co miesiąc, widnieje opłata za niego i jest rabat udzielany w tej kwocie na fakturze .
Odnośnie kolejności zużycia to najpierw schodzi nocny bez względu czy posiadasz jeszcze podstawowy, czy już tylko LTE . Oczywiście podstawowy pierwszy sie zmniejsza przed LTE ,nawet w zasięgu LTE ,ale nie w nocy.
Odnośnie kolejności zużycia to najpierw schodzi nocny bez względu czy posiadasz jeszcze podstawowy, czy już tylko LTE . Oczywiście podstawowy pierwszy sie zmniejsza przed LTE ,nawet w zasięgu LTE ,ale nie w nocy.
- onken
- ** Moderator **
Czyli jest ok, nie tak jak mówił doradca 
Wysłałem pismo więc czekam na aktywację nocnego.
Masz może gdzieś pdfa z tą taryfa za 28 ?
Te typowo oferty od doradcy lepiej są skonstruowane niż te ogólne ze strony www gdzie lejek przez FUP dostaje się już zaraz po pakiecie bazowym i zaraz po kolejnych ok. 100 GB many już w prezencie 32 kbps
Tutaj mamy full a potem 1 Mb/s

Wysłałem pismo więc czekam na aktywację nocnego.
Masz może gdzieś pdfa z tą taryfa za 28 ?
Te typowo oferty od doradcy lepiej są skonstruowane niż te ogólne ze strony www gdzie lejek przez FUP dostaje się już zaraz po pakiecie bazowym i zaraz po kolejnych ok. 100 GB many już w prezencie 32 kbps

Tutaj mamy full a potem 1 Mb/s
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW