Jaki przenośny router LTE, nie do domu. Mam Huawei E5372 i myślę o E5783B

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
tymczasowy933
Początkujący użytkownik forum

Jaki przenośny router LTE, nie do domu. Mam Huawei E5372 i myślę o E5783B

Post autor: tymczasowy933 »

Witam

W tej chwili mam Huawei E5372 (kat.4), router juz troche wiekowy i szukam czegos szybszego. Nie zamierzam go uzywac w domu wiec nie podaje lokalizacji.
Mam taka prace, ze pracuje w roznych miejscach, czesto uzywam w samochodzie do sluchania radia internetowego, pracy na laptopie itp. Moj operator to NJUMobile. Mam tez NJUMmobile w telefonie (Iphone 11 pro) i predkosci mam czesto 50-200 Mbps a ten Huawei E5372 wyciaga maksymalnie 15-20 Mbps.

Zastanawialem sie nad Huawei E5783B-230, to jest kat.6,jestem troche laikiem ale z tego co sie orientuje to agreguje chyba tylko 2 pasma ale moze jest cos lepszego na rynku?
W kazdym razie szukam routera nieduzego, przenosnego, ladowanego przez USB, zasilanie wylacznie sieciowe odpada. Najlepiej agregacja 4 pasm. Dobrze byloby gdyby mial wyjscia na male antenki ts9 ale z drugiej strony one podobno niewiele pomagaja.

Z gory dziekuje za porady.
ODPOWIEDZ