czy zasięg edge powinien być na pustej karcie sim?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
szlovak
Początkujący użytkownik forum

czy zasięg edge powinien być na pustej karcie sim?

Post autor: szlovak »

Witam

Modem to gc85. Zasięg edge na pewno jest bo jak włożę karte play to mam. Uzywałem modemu z simdatą i był edge. czy po rozładowaniu simdaty ma prawo program nie pokazywać zasięgu edge? chciałem się przerzucić na simplus i pakiety 50MB, ale zanim doładuję za 50zł chciałem być pewien że modem nie dostał simlocka (o ile to możliwe) lub nic mu nie odbiło na stałe. na simplusie jeszcze bez pakietu jest 8zł i karta rzecz jasna aktywna na wychodzące, a też nie pokazuje edge. to normalne?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: czy zasięg edge powinien być na pustej karcie sim?

Post autor: Jaco »

szlovak pisze:czy po rozładowaniu simdaty ma prawo program nie pokazywać zasięgu edge?
To jest nie możliwe.Nie sugeruj się tym co pokazuje program bo niekiedy jest błędny odczyt.Najlepiej sprawdzisz to pobierając pliki obserwując prędkość pobierania gdzie, przy zasięgu EDGE powinno sie pobierać już od 7-8 KB/s .
szlovak

.

O to chodzi że jest tylko CSD i nie ma opcji nawet na gprs żeby się połaczyć. No ale modem nie ma simlocka i używałem edge w plusie i w każej innej sieci pokazywał też że jest. Nie pozostaje mi chyba nic tylko doładować chyba że trafi sięktoś kto ma simplusa bez aktywnego pakietu i sprawdzi w jakimkolwiek modemie albo gc85
szlovak

.

doładowałem 5zł, aktywowałem pakiet 50MB i nadal nie mam zasięgu edge. Ma ktoś jakiś pomysł? czy simplus zauważył jakiś debet na karcie simdata i dlatego nie mam edge w simplusie ani na pustej simdacie??? co jest grane, wie ktoś?

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-01-27, 18:30 ]
Korekta pisowni.
Ostatnio zmieniony 2008-01-27, 18:29 przez szlovak, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ