Router/Modem na SIM do ciężkich miejsc bez zasięgu.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router/Modem na SIM do ciężkich miejsc bez zasięgu.
Witam serdecznie. Borykam się z problemem wyboru routera/modemu. Otóż jestem DJ gram w różnych miejscach/salach gdzie potrzebuję na czas imprezy internet, z racji tego że w większości miejsc nie ma wi-fi bądź jest taki dramat bo nawet nie można strony wczytać, postanowiłem zakupić router, wole router bo i tak to urządzenie mam przy stanowisku gdzie zawsze mam prąd a myśląc logicznie wydaje mi się że będzie mocniej zbierał zasięg GSM. Teraz pytanie: obrałem za cel TP-LINKA MR6400 a z racji tego że mam budżet ograniczony jest to ostateczny produkt który chciałbym zakupić, odezwał się do mnie znajomy który posiada HUAWEI B525s-23a za grosze, router był wzięty z PLUSA do umowy i prawdopodobnie nie został ani razu użyty:
1) Czy ten router jest na tyle mocny i wydajny że poradzi sobie w większości ciężko przebijających zasięg dla telefonu miejsc? ( nie potrzebuje zawrotnej prędkosci, potrzebuje czasami do pobrania utworu max 10MB)
2) Czy jeżeli był brany z PLUSA to ma simlock?
3) Z jaką siecią bedzie najlepiej współpracował? Czy to nie ma znaczenia i jest zależne od zasięgu w danym miejscu?
4) Czy go ogólnie polecacie? Mam możliwość kupienia go za 150zł
Za wszystkie informacje i wszelaką pomoc będę ogromnie wdzięczny.
1) Czy ten router jest na tyle mocny i wydajny że poradzi sobie w większości ciężko przebijających zasięg dla telefonu miejsc? ( nie potrzebuje zawrotnej prędkosci, potrzebuje czasami do pobrania utworu max 10MB)
2) Czy jeżeli był brany z PLUSA to ma simlock?
3) Z jaką siecią bedzie najlepiej współpracował? Czy to nie ma znaczenia i jest zależne od zasięgu w danym miejscu?
4) Czy go ogólnie polecacie? Mam możliwość kupienia go za 150zł
Za wszystkie informacje i wszelaką pomoc będę ogromnie wdzięczny.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Router/Modem na SIM do ciężkich miejsc bez zasięgu.
Nie ma takiego urządzenia, smartfon w trybie udostępniania internetu albo nic.
Na dziś B525 jest wart 0zł (tak samo jak wszystkie starsze urządzenia). MR6400 to już nawet elektrośmieć.
Na dziś B525 jest wart 0zł (tak samo jak wszystkie starsze urządzenia). MR6400 to już nawet elektrośmieć.
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
B525 przy tym zabytkowym MR6400 to rakieta choć to tez router nie z mojej bajki, Plus nie ma simlocka,B525 jest wart max. 150 zł, nie obsługuje 2CC CA B7+B1 i B1+B3 więc bywa mało przydatny w T-mobile, Orange czy Plau.Brak zasięgu na telefonie oznacza że na routerze będzie podobnie.
-
No właśnie dlatego napisałem temat. Bo na jednej sali nie miałem w tel zasięgu w ogóle, a miałem akurat chwilowo taki modem mały od huawei i tam nawet do 40Mb/s mi speedtest pokazywał.. zagiąłeś mnie tą odpowiedzią.
@EDIT
Może inaczej, co polecacie zrobić w tym wypadku?
@EDIT
Może inaczej, co polecacie zrobić w tym wypadku?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-