Cześć
Może ktoś mi polecić jakiś budżetowy wzmacniacz sygnału wifi do modemu b818. Miałem wcześniej modem zte mf286 i w porównaniu do b818 zasięg wifi był po prostu u ogromny.
Sprzęt może być używany.
Wzmacniacz wifi do hauwei b818
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
Re: Wzmacniacz wifi do hauwei b818
Ktoś coś doradzi?
-
- Stały użytkownik forum
Wzmacniacze (repeatery) nie cieszą się uznaniem, to po prostu nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie.
Najlepiej by było w drugiej części domu dołożyć dodatkowy AP- punkt dostępowy lub router pracujący w takim trybie.
Sieć będzie miała co prawda inną nazwę i przełączanie nie będzie płynne ale może to rozwiązać problem. Możesz w tym celu zastosować np. któregoś z TP-Linków czy np. Huaweii AX3PRO, najlepiej w wersji CN. Ten ostatni powinien dać sygnał na tyle mocny, że nie będziesz musiał korzystać z WiFi w B818.
Trochę droższe rozwiązanie to sieć Mesh, np. Tp-Link Deco, jeśli nie przekraczasz 100mbps to wystarczy wersja E4, jeśli przekraczasz lub chcesz mieć zapas na przyszłość to M4. Dla prawidłowej pracy punkty te muszą być połączone ze sobą skrętką.
Najlepiej by było w drugiej części domu dołożyć dodatkowy AP- punkt dostępowy lub router pracujący w takim trybie.
Sieć będzie miała co prawda inną nazwę i przełączanie nie będzie płynne ale może to rozwiązać problem. Możesz w tym celu zastosować np. któregoś z TP-Linków czy np. Huaweii AX3PRO, najlepiej w wersji CN. Ten ostatni powinien dać sygnał na tyle mocny, że nie będziesz musiał korzystać z WiFi w B818.
Trochę droższe rozwiązanie to sieć Mesh, np. Tp-Link Deco, jeśli nie przekraczasz 100mbps to wystarczy wersja E4, jeśli przekraczasz lub chcesz mieć zapas na przyszłość to M4. Dla prawidłowej pracy punkty te muszą być połączone ze sobą skrętką.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Potwierdzam, wersja chinska jest mega. To nie ma porównania do wifi z b818skansen pisze: Możesz w tym celu zastosować np. któregoś z TP-Linków czy np. Huaweii AX3PRO, najlepiej w wersji CN..

Też chciałem mesh, dokupiłem do b818 ax3 pro z chin jednak mesh nie działa z nim poprawnie, jednak żaden problem bo sam ac3 pokrył zasięg w całym domu a nawet na zewnątrz