Czy ktoś może podesłać linka z manualem dotyczącym wgrywania nowego firmware-u do Huawei B618s-22d ?
Ja mam wersję duńską.
Z góry dzięki i pozdrawiam

Moderator: Moderatorzy
atri pisze:hej, jaki firmware załatwi mi obsługę/wyłączenie PIN? aktualnie mam 11.185.01.01.264
mam od mniej więcej 2-3 miesięcy to samo.rellfff pisze:Witam ponownie. Niestety router się chyba kończy. Tym razem nie zapamiętuje w ogóle konfiguracji. Gdy odłączę go od zasilania i podłączę ponownie, giną wszystkie ustawienia i odpala się wizard. Czy można jakoś temu zaradzić?
Witam..ogooreck pisze:mam od mniej więcej 2-3 miesięcy to samo.rellfff pisze:Witam ponownie. Niestety router się chyba kończy. Tym razem nie zapamiętuje w ogóle konfiguracji. Gdy odłączę go od zasilania i podłączę ponownie, giną wszystkie ustawienia i odpala się wizard. Czy można jakoś temu zaradzić?
Restart routera albo wyłączenie prądu powoduje przywrócenie ustawień fabrycznych i duński wizard...
Ciekawe co może być przyczyną?
ooo, a co to za metoda?wing pisze: Ostatecznie, zaktualizowałem do 11.198.01.00.965 , metodą na "spinacz biurowy"., z rozebraniem obudowy , (pliki znalazłem na austriackim forum.)
(Wcześniejsze próby wgrania innych wersji 11.195.03.00 nie przynosiły efektu-router nie zapisywał ustawień, nawet po powtórnym fwgrywaniu po kablu usb , "na spinacz").
Ale ja nic nie wgrywałem do tego routera. Pewnego dnia zresetowałem go przyciskiem reset bo chciałem ustawić od nowa. Po ustawieniu routera niby wszystko było OK ale gdy odłączyłem go od zasilania i podłączyłem ponownie to ujawniła się właśnie ta usterka że ustawienia nie są zapamiętywane. Router był w serwisie Play i stwierdzono tam że jest coś na płycie głównej uszkodzone (jakieś niby zwarcie) a naprawa będzie kosztować około 800 zł. Zdębiałem jak usłyszałem kwotę. Oczywiście dałem sobie spokój bo 800 zł dokładając mam nowy router.wing pisze:Witam..
Przyczyną może być "uszkodzone ' oprogramowanie routera, przy wgrywaniu firmware.
Rozwiązanie: wgrać nowsze.