Niski transfer

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
anotherword
Początkujący użytkownik forum

Niski transfer

Post autor: anotherword »

Witam otóż mam problem z radiówką :
Założyłem sobie radiówke jakiś miesiąc temu , najpierw dzialała fatalnie lecz powoli transfer się stabilizował i działała super ( mogłem grać przez neta przy niskich lagach itp. ) ;-) . Problem pojawił się tydzień temu czyli znowu to samo transfer czasami ma 800 kb/s a za sekunde 0 i tak stoi , strony się niechcą otwierac , wtedy przełączam na inną antene i sytacja jest ok na jakieś 10 sekund po czym znowu to samo. Czyli tak jak mówie 1 tydzień fatalnie później wyśmienicie i ostatni tydzień znowu fatalnie . Czym może być to spowodowane ?? ( od razu mówie że nie ma żadnej różnicy czy siedze w dzień czy w nocy ) Zastanawiałem sie nad pogodą może ona ma na te skoki jakiś wpływ ?? Prosze o odpowiedx
Nie jestem specem , od elektroniki xDD
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Niski transfer

Post autor: Jo_gurt »

anotherword pisze:Zastanawiałem sie nad pogodą może ona ma na te skoki jakiś wpływ ?? Prosze o odpowiedx
Niby pogoda moze miec wplyw, np jesli masz zewnetrzna antene to mogla ci sie oblodzic?
anotherword

Tak mam antene zewnętrzna , ale teraz niema mrozu ani nic , a jak net działał dobrze to było jeszcze zimniej i był śnieg

[ Dodano: 2008-01-10, 22:20 ]
A może to być problem włamania się na moje IP ??
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

anotherword pisze:A może to być problem włamania się na moje IP ??
Raczej nie. Ewentualnie podszywania sie pod twoj MAC/IP u dostawcy, ale ty tego nie ustalisz
anotherword

aha , <font color="#FF00FF"><b>»»nie mam««</b></font> pojęcia co robić . Czy czekać aż transfery się znowu podniosą czy co ?? ;-| A tak było pięknie , transfer wyrąbisty i wg. ;-( Najgorsze jest to że <font color="#FF00FF"><b>»»nie mam««</b></font> nic innego do wyboru bo mieszkam na wsi
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Pogadaj z adminem, niech obejrzy antenki, zmierzy sile sygnalu
anotherword

Właśnie tu jest problem w sile . Wynosi ona tylko 40 % choć teraz spadła do 22 % - 32 %
W tamtym roku miałem radiówke z innej firmy i miałem siłe 18 % ale działała o 100 razy lepiej niż ta obecna
ODPOWIEDZ