WiFi a Karta TP-Link USB TL-WN321G

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wirgoo
Początkujący użytkownik forum

WiFi a Karta TP-Link USB TL-WN321G

Post autor: wirgoo »

Witam, posiadam stałe łącze kablowe, (modem bez wlan) myślę o kupnie karty TP-Link USB TL-WN321G, chciałbym aby moj tel z WiFi mógł łączyć się z internetem za pośrdnictwem tej karty. Czy tak można czy muszę kupić router z wlan? Dzięki z góry za odpowiedź.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: WiFi a Karta TP-Link USB TL-WN321G

Post autor: bob »

Korzystałem kiedyś z takiego rozwiązania przez kilka dni i zdecydowanie do takich zadań polecam router.Większa stabilność i wygoda.
wirgoo
Początkujący użytkownik forum

Post autor: wirgoo »

bob pisze:Korzystałem kiedyś z takiego rozwiązania przez kilka dni i zdecydowanie do takich zadań polecam router.Większa stabilność i wygoda.
Tak, na pewno. Przy czym dostałem informacje od mojego dostawcy internetu że takie rozwiązanie z kartą o której mówiłem nie działa, że konieczny jest router. Kupiłem już tą kartę dzisiaj i niestety nie mogę poradzić sobie z ustawieniami.Karta zainstalowała sie poprawnie. Tel łączy się z siecią domową ale nie ma dostępu do netu. Mam Viste. Czy ktoś mógłby wyjaśnić krok po kroku jak należy zrobić to prawidłowo??
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Jak już pisałem pier2pier z udostępnianiem internetu przez komputer to nie będzie dobre rozwiązanie , mimo wszystko poszukaj tu:
http://www.bez-kabli.pl/viewforum.php?f=2
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

Najtańszy w miarę dobry router D-LINK DI-524 kosztuje już niecałe 100 zł na Allegro. A idealnie nadaje się do takich rzeczy.
ODPOWIEDZ