Lte od T Mobile bez limitu danych
Moderator: Moderatorzy
- onken
- ** Moderator **
Re: Lte od T Mobile bez limitu danych
A robiłaś testy T-Mobile prepaid jak działa ?
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Play i T-Mobile średnio 30mb/s, w szczycie 50, router bez agregacji
-
- Stały użytkownik forum
To nie ma co się dziwić że router bez agregacji pasm jaki router posiadzasz?,a na tel. nie testowałaś speedtescie?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja mam od ponad 2 lat umowę bez limitu na starych zasadach. Już teraz przeszła na czas nieokreślony. Jestem generalnie zadowolony. Nowy internet bez limitu dla mnie to porażka, bo dwa razy do roku zmieniam miejsce zamieszkania. Zima miasto, lato wieś. Oby jak najdłużej udało mi się jechać na starej umowie i oby T-mobile nie chciał się z niej wykręcić, bo lepszej nie znajdę.
ZTE MF286, B525s-23a, T-mobile Internet Domowy (bez limitu)
-
- Użytkownik forum
W teorii w nowej ofercie da się zmieniać strefę zamieszkania przez BOK albo punkt sprzedaży, ale przy każdej zmianie będą przeprowadzać "Weryfikację techniczną możliwości świadczenia usługi, na zasadach określonych w pkt 1.2.1. Negatywna Weryfikacja oznacza brak możliwości zmiany Adresu Świadczenia Usługi."
Czyli albo zmienią, albo nie zmienią...
Czyli albo zmienią, albo nie zmienią...
-
- Stały użytkownik forum
Ta oferta nowa to dramat. Przede wszystkim to jest droga w porównaniu do oryginalej oferty i pozostanę na starej ofercie.
-
- Guru bezprzewodowy
Pokaż lepszą u konkurencji.
-
- Guru bezprzewodowy
Droga bo kolega nie potrafi liczyć, T-mobile znowu rozdaje internet bez limitu za jakieś drobne.
-
- Guru bezprzewodowy
Urządzenia również. Oczywiście oferta jest pod kilkoma względami gorsza od poprzedniej ale równie dobrze można ją porównać z ofertą T-Mobile 10 zł i 1TB danych, że jest słaba.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Droga oferta? To lepiej płacić 200zl miesięcznie za 1tb w Plusie albo Playu jak ktoś chce dużo internetu? Albo Orange z FUPem?
Oferta T-MOBILE jest mistrzowska. 90zl za 90mb ze sprzętem, jest nie do przebicia przez żadną inną sieć aktualnie.
Oferta T-MOBILE jest mistrzowska. 90zl za 90mb ze sprzętem, jest nie do przebicia przez żadną inną sieć aktualnie.
T-Mobile No-Limit 60mb/s, Huawei B535, Cybertech 17dBi + Play, Huawei E5573
-
- Początkujący użytkownik forum
Tu można coś wymusić: http://192.168.0.1/index.html#debug_pageatento pisze:Jest jakas opcja wymuszenia pasm w tym routerze ZTE? Bo nie widzę tam żadnych opcji.
Z ukrytych stron jest jeszcze taka do sprawdzania temperatury: http://192.168.0.1/index.html#temp_status
Mam pytanie do osób, które już dłużej używają tego ZTE MC801A 5G - czy u was też czasami przy dłuższej rozmowie np. na Teams (np. po 30 minutach) router się niespodziewanie restartuje? Może to przypadek ale już dwa razy akurat przy takiej rozmowie miałem restart (brak internetu i patrząc po diodach ponowne uruchomienie routera). Z dodatkowych opcji włączyłem chyba tylko UPnP, nie wiem czy to ma znaczenie.
-
Witam,
jestem świeżym użytkownikiem forum i chciałem zakupić ofertę od T-Mobile natomiast nie wiem które urządzenie w moim wypadku wybrać, ZTE MC801a ma fajną cenę, natomiast nie liczę na 5G. nie wiem czy jest sens dopłacać do niego, czy może wybrać ZTE MF286R. Gdyby ktoś mógłby coś doardzić. Lokalizacja 55-080 Pietrzykowice, ul.Piękna. Pozdrawiam
jestem świeżym użytkownikiem forum i chciałem zakupić ofertę od T-Mobile natomiast nie wiem które urządzenie w moim wypadku wybrać, ZTE MC801a ma fajną cenę, natomiast nie liczę na 5G. nie wiem czy jest sens dopłacać do niego, czy może wybrać ZTE MF286R. Gdyby ktoś mógłby coś doardzić. Lokalizacja 55-080 Pietrzykowice, ul.Piękna. Pozdrawiam
-
- Guru bezprzewodowy
Kiepski żart tym MF286R i to z kilku powodów, robileś chociaz jakis test T-mobile u siebie? W twojej lokaliacji podstawa będzie router z agregacją 4 pasm LTE i do niego antena zewnętrzna lub CPE LTE z agregacja 4 pasm LTE.
-
Test robiłem, akurat mam tel. na kartę t-mobile, więc coś tam testowałem. Natomiast poza osiąganymi prędkościami, niewiele mi one mówiły. W takim razie, czy któryś sprzęt z podanych w ofercie będzie przyzwoicie działał ? Muszę jakoś się przemęczyć, dopóki nie będzie światłowodu (jest w planie), potrafiłem spokojnie pracować na hot spocie z telefonu. Wybór ZTE MC801 5G i zewnętrznej anteny będzie w miarę dobrym wyborem ? O ile <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> operator da mi umowę, bo widziałem na forum, że różnie z tym bywa. Pozdrawiam i dzięki za sugestie.
-
- Guru bezprzewodowy
No to jak ci te testy nic nie mówiły to dlaczego nie pokazałes go tutaj? To jest podstawa do dalszych dzialań i do tego speedtest.
-
Speedtest robiony ok 19.00 pokazał 15mbit download, 2 mbit upload, to jedyne dane które mogę w tej chwili przekazać. I powiem szczerze, że nie jestem wymagającym użytkownikiem, gdyby takie parametry były stałe i stabilne, spokojnie mógłbym na nich pracować.
-
- Guru bezprzewodowy
Kolejny żąrt, UL na takim poziomie i praca ? Speedtest wykonany zapewne na pasmie pojemnościowym LTE ale przy słabych parametrach sygnału. Tak jak pisałem kłania sie test wykonany na zewnatrz na telefonie i screen z aplikacji NetMonster i speedtest. Antena zewnętrzna konieczna lub CPE LTE MF258k.
-
Dzięki za sugestie. Jeszcze nie mieszkam tam na stałe, ale jak zajadę w wolnej chwili, zrobię test na zewnątrz i zrobię upload screenów. Pozdrawiam
-
Też wziąłem tę ofertę, dzisiaj po południu kurier przywiózł umowę i do tej pory karta jeszcze nie została aktywowana. W umowie jest napisane, że aktywacja może nastąpić w terminie do 10 dni od podpisania umowy.
-
- Guru bezprzewodowy
A jaki sprzęt do umowy wziąłeś i jaka masz opcję, pochwal sie wynikami.
-
Witam, czytając mnogie opinie że t-mobile odmawia oferty na Internet, zdecydowałem że zamówię zestaw z Huawei, jakby coś najwyżej oddam bo jest możliwość. Po złożeniu zamówienia, dzwoni Pan i mówi że w mojej lokalizacji (Pietrzykowice) nie mogą zaoferować mi tej usługi, ale jest opcja, że mogę podpisać nielimitowany 60 Mbps z antena zewnętrzną (D link dwp-812 kt) za 90 zł za miesiąc. Widzę że to nie jest najnowszy sprzęt. Jakieś opinie ? Sugestie? <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> rozważać? Z góry dzięki
-
- Guru bezprzewodowy
To standardowa zagrywka T-mobile, teraz na siłę wciskają ludziom taką ofertę, miało być pięknie a z dnia na dzień wychodzą różne kwiatki. Tego D-linka to niech sobie w ... wsadzą, ty masz stacje 4CC w pobliżu.
-
- Użytkownik forum
U mnie karta została aktywowana niecałe 2h po wizycie kuriera (przyszedł sms, że potwierdzają zawarcie umowy i aktywację karty).jindalmnsh pisze:Też wziąłem tę ofertę, dzisiaj po południu kurier przywiózł umowę i do tej pory karta jeszcze nie została aktywowana. W umowie jest napisane, że aktywacja może nastąpić w terminie do 10 dni od podpisania umowy.
Może kurier nie spieszył się z kliknięciem dostarczenia paczki w ich systemie..?
-
- Użytkownik forum
Tydzień od podpisania umowy (90 mbit), stacja z 1800+2100, wyniki bardziej niż zadowalające.
Wcześniej na prepaidzie w B535 wyniki 60-80/30.
https://ibb.co/xgmyLtv
Wcześniej na prepaidzie w B535 wyniki 60-80/30.
https://ibb.co/xgmyLtv
-
Mogę wiedzieć jakie masz warunki terenowe do BTS'a ? Odległość itp ? Jestem ciekaw, czemu ja dostałem odmowę.
-
- Użytkownik forum
BTS Networks, po refarmingu, na radiolinii, stoi 3 domy dalej - w linii prostej mniej więcej 150 metrów, widoczność idealna bo na wysokim kominie. W okolicy coraz mniej klientów LTE, bo lokalny dostawca dotarł prawie wszędzie ze światłowodem. Mój kawałek ulicy niestety pominął z powodu braku ciągłości słupów. Od wielu lat w telefonach mam kartę Orange (a dokładniej nju), co ciekawe dowolny telefon nie jest w stanie wycisnąć takich wyników w Orange. Download na telefonach w okolicach 60 mbit, upload z jakiegos powodu przycięty do 10-15 mbit.
Na tym samym kominie jest też Play mający 800+1800+2100. Przez ostatnie ponad dwa lata miałem kartę Play w B535. W tej konfiguracji osiągi przy nieobciążonej sieci były mniej więcej 60-90/30 (przy wymuszeniu 1800+2100, bez 800), ale coraz częściej zaczynało się mocno przycinać w wieczornych godzinach szczytu, a przy okazji zaczynał mnie coraz bardziej boleć limit 200GB.
Bardzo ciekawi mnie fakt, że wszystkie speedtesty w TM wychodzą sporo ponad 90mbit (działa lepiej gdy jako pasmo podstawowe wymuszam 2100 i do niego agreguję 1800, w odwrotnej sytuacji jest trochę wolniej, pomimo minimalnie lepszych parametrów sygnału 1800 vs 2100). Zapewne pomogło też wrzucenie B818 zamiast B535. Ciekawe co się wydarzy po skończeniu dwutygodniowego okresu próbnego...
Na tym samym kominie jest też Play mający 800+1800+2100. Przez ostatnie ponad dwa lata miałem kartę Play w B535. W tej konfiguracji osiągi przy nieobciążonej sieci były mniej więcej 60-90/30 (przy wymuszeniu 1800+2100, bez 800), ale coraz częściej zaczynało się mocno przycinać w wieczornych godzinach szczytu, a przy okazji zaczynał mnie coraz bardziej boleć limit 200GB.
Bardzo ciekawi mnie fakt, że wszystkie speedtesty w TM wychodzą sporo ponad 90mbit (działa lepiej gdy jako pasmo podstawowe wymuszam 2100 i do niego agreguję 1800, w odwrotnej sytuacji jest trochę wolniej, pomimo minimalnie lepszych parametrów sygnału 1800 vs 2100). Zapewne pomogło też wrzucenie B818 zamiast B535. Ciekawe co się wydarzy po skończeniu dwutygodniowego okresu próbnego...
-
Czy podpisywal ktos umowe stacjonarnie w punkcie Tmobile? Wydaja decyzje od reki, czy trzeba czekac (ile?)?
Rozumiem ze nie ma oferty bez urzadzenia? Mam juz huawei 818 wiec router mi zbedny.
Rozumiem ze nie ma oferty bez urzadzenia? Mam juz huawei 818 wiec router mi zbedny.
-
Z tym T-Mobile jest niezły cyrk. Nie do końca jest bez limitu, już ostudzę zapał wszystkich chętnych.
Abonament dla firm, do 200Mbit/s nolimit Magenta biznes internet L. Rozmawiałem z handlowcem, zapewniał mnie że nie ma absolutnie żadnych limitów. Ucieszony wziąłem ofertę po wcześniejszych testach na prepaid - nie dość, że prędkości wychodziły znacznie wyższe niż w Play dla firm, to i nie ma limitu. Super.
Radość trwała aż.. 10 dni. 10 dni radości, od okresu rozliczeniowego magiczna bariera 140GB pokonana i nałożony limit prędkości, około 1-4 Mbit/s, gdzie upload wynosi ponad 30-35. Jeśli mam dostawać losowo jakieś lejki do okresu rozliczeniowego, to myślę że play był na tyle lepszy że jasno i klarownie - 200GB limitu, lejek 2Mbit/s koniec kropka. Ewentualnie zapłać 20zł to dostaniesz 100GB pakietu. Tu nie do końca, ani nie ma opcji odświeżenia, nie wiadomo ile to potrwa. Różnymi hasłami się zasłaniają, że sytuacja w Polsce spowodowała duże obciążenie nadajników itd itp, nie byli na to gotowi dlatego każdy teraz ma taką prędkość. No niezbyt mi się chce wierzyć, szczególnie o godzinie 00:00-01:00..
Także.. z tym nolimit, to z dystansem
Router B818 + Antena cybertech, parametry jak najbardziej dobre bo RSRP -81, RSSI -51, SINR 12-17.
Obecnie:

Wcześniej bez problemu cały czas

Abonament dla firm, do 200Mbit/s nolimit Magenta biznes internet L. Rozmawiałem z handlowcem, zapewniał mnie że nie ma absolutnie żadnych limitów. Ucieszony wziąłem ofertę po wcześniejszych testach na prepaid - nie dość, że prędkości wychodziły znacznie wyższe niż w Play dla firm, to i nie ma limitu. Super.
Radość trwała aż.. 10 dni. 10 dni radości, od okresu rozliczeniowego magiczna bariera 140GB pokonana i nałożony limit prędkości, około 1-4 Mbit/s, gdzie upload wynosi ponad 30-35. Jeśli mam dostawać losowo jakieś lejki do okresu rozliczeniowego, to myślę że play był na tyle lepszy że jasno i klarownie - 200GB limitu, lejek 2Mbit/s koniec kropka. Ewentualnie zapłać 20zł to dostaniesz 100GB pakietu. Tu nie do końca, ani nie ma opcji odświeżenia, nie wiadomo ile to potrwa. Różnymi hasłami się zasłaniają, że sytuacja w Polsce spowodowała duże obciążenie nadajników itd itp, nie byli na to gotowi dlatego każdy teraz ma taką prędkość. No niezbyt mi się chce wierzyć, szczególnie o godzinie 00:00-01:00..
Także.. z tym nolimit, to z dystansem

Router B818 + Antena cybertech, parametry jak najbardziej dobre bo RSRP -81, RSSI -51, SINR 12-17.
Obecnie:

Wcześniej bez problemu cały czas

-
- Guru bezprzewodowy
A sprawdzałeś w innej lokalizacji? Coś mi się tutaj nie zgadza z tym, że jest tylko na pobieranie. Raczej świadczy to o zapchanym nadajniku. Lejek jeśli zakładają to leci i na pobieranie i wysyłanie, a nie tylko jedno.
-
Tez nie do koncz ufam tym ofertom no limit. Zastanawiam sie jeszcze nad Orange 250gb za 60zl albo znowu tmobile z limitem, ale widzialem taki starter ktory nie wlicza video w transfer tj. Youtube, player, netflix itp. Ktos moze z tego korzystal?