dobór sprzętu dla LTE T-mobile w danej lokalizacji b818?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
dobór sprzętu dla LTE T-mobile w danej lokalizacji b818?
Potrzebuję pomocy w doborze sprzętu
Lokalizacja z której mogę połączyć się z tylko jednym masztem około 1.2km (inne bardzo daleko).
Sprawdzałem wszystkie 4 sieci, jedyną sensowną jest t-mobile
Nadajnik sieci: Testy na tel z wymuszeniem każdego z pasm oraz speed testem: (na 2600 nie udało się wykonać speed testu) Myślę nad zakupem huawei b818-263, jednak pytam aby nie zrobić gafy. Proszę o pomoc.
Lokalizacja z której mogę połączyć się z tylko jednym masztem około 1.2km (inne bardzo daleko).
Sprawdzałem wszystkie 4 sieci, jedyną sensowną jest t-mobile
Nadajnik sieci: Testy na tel z wymuszeniem każdego z pasm oraz speed testem: (na 2600 nie udało się wykonać speed testu) Myślę nad zakupem huawei b818-263, jednak pytam aby nie zrobić gafy. Proszę o pomoc.
-
- Stały użytkownik forum
Re: dobór sprzętu dla LTE T-mobile w danej lokalizacji b818?
Nie zrobisz... kupuj
-
- Guru bezprzewodowy
A po co ma kupować? T-mobile ma ofertę bez limitu danych ze sprzętem. Parametry sygnału sa wręcz tragiczny więc najpierw to nalezy zająć się tym problemem, testy naley zrobić jeszcze raz ale na zewnatrz i pokazać wyniki, do stacji masz faktycznie nieco ponad kilometr?
-
przeglądam na wszelkie możliwe sposoby ofertę t mobile ale nie widzę tam b818-263.matek451 pisze:A po co ma kupować? T-mobile ma ofertę bez limitu danych ze sprzętem.
Do nadajnika w lini prostej 1.2km, zrobię testy na zewnątrz i wrzucę pomiary.
-
- Guru bezprzewodowy
No bo w T-mobile ten router jest tylko w cenniku, pojawił się MC801a, reszta to szajs. T-mobile silnie promuje to g.. Alcatela a teraz CPE LTE D-linka 6 kat. DWP-812KT, którego z kolei nie ma w cenniku ale jest w ofercie konsultantów . T-mobile jest znane z tego ze ma dobra ofertę internetowa i do tego zawsze problemy z zapewnieniem do niej wyboru przyzwoitego sprzętu.
-
pomiary na zewnątrz (na 2600 nie udało się wykonać speed testu). O godz 18.50. Rano potrafi dobić do 120mb, w dzień prawie zawsze do 70mb. Oczywiście na zewnątrz budynku. Brać b818 ? Nic lepszego w tej lokalizacji mnie nie czeka.