Starter po pierwszym uruchomieniu raczej miałby preferencje i lepsze parametry, a nie gorsze. Po to żeby zachęcić ewentualnego "jelenia".Kaloteck pisze:Panowie,
Jeżeli na zwykłym starterze za 5 zł mam prędkości rzędu 3-5 MB, to czy przy ofercie 220 też tak będzie?
Chodzi mi o to, czy oni po podpisaniu umowy na 220 potraktują mnie jakoś lepiej czy wszystkich wrzucają "do jednego worka"?
Tak więc po wzięciu tego bezterminowego abonamentu raczej nic się nie zmieni.
Tu jest prędzej problem z odległością nadajnika Play BTS od Twojego modemu, usytuowanie tego modemu względem BTSa, czy czasem nie po drugiej stronie domu, gdzie kilka ścian jest przegrodą tłumiącą, i czy jeszcze jakieś przeszkody terenowe (górki, budynki, linia energetyczna, itp.) nie stoją na drodze między wami.
Spójrz na mój pierwszy (w ogóle pierwszy) wpis w tym temacie. Zamieściłem tam mapkę, na której wskazałem umiejscowienie nadajnika (BTS) Play z którym się łączę. Ja mam tego farta, że jest on w linii prostej ode mnie jakieś ~800 metrów i do tego modem leżący u mnie na parapecie okna mojego pokoju "widzi" go "gołym okiem" - żadnych przeszkód. I ma moc sygnału przeciętnie 70% - 70 dBm (4G). A bywa 63% czyli jeszcze lepiej.
Transfery (prędkości Up/Down) mam nie za wysokie, bo korzystam z zabytkowego "dziadowskiego" zestawu modem/router (ZTE MF820D- Dovado Tiny)

Tak więc na koniec.
Jeśli mogę coś "bezsensownego" poradzić. Nie wiem z czego korzystasz? (modem/router) i jak daleko w jakiej geometrii od Ciebie jest posadowiony BTS. Ale jeśli BTS jest stosunkowo blisko i nic go szczególnie nie przysłania, a nie jesteś pewny sprzętu którym to testujesz, to pomyśl o znalezieniu jakiegoś lombardu/komisu w swojej okolicy. Bo np. u mnie ludzie z biedy często zostawiają w zastaw drogi sprzęt, który można wyrwać za grosze, a co najważniejsze (przynajmniej u mnie tak jest), że komis pozwala przez 24 godziny przetestować taki sprzęt. Rozumiesz w czym rzecz?