Mesh do Huaweia B818

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
artoist
Użytkownik forum

Mesh do Huaweia B818

Post autor: artoist »

Witam

Posiadam ww. router B818 oraz mieszkam w piętrowym domu jednorodzinnym co generuje problemy z zasięgiem wifi.
Posiadałem już tego typu urządzenie od TENDY za ok 300 zł ale jednak się nie sprawdziło... /niska prędkość, zrywało połączenie etc/
Ma ktoś doświadczenie z tego typu rozwiązaniami aby móc zaproponować coś konkretnego nawet za konkretne pieniądze /oczywiście w granicach rozsądku :)/ wstępnie wybrałem model od Netgear Orbi RBK352 na wifi 6 z którego jego użytkownicy są bardzo zadowoleni z tym, że kosztuje ponad 1,2k może ktoś ma tego typu system i jest z niego bardzo zadowolony?

Pozdrawiam :)
Mig25
Guru bezprzewodowy

Re: Mesh do Huaweia B818

Post autor: Mig25 »

I w tym piętrowym domu nie masz pociągniętej ani jednej skrętki ?
EDIT: I jak miałem B818 to coś kojarzę , że on współpracował z jakimś Mesh , kolega @_cheetah_ pisał na elektrodzie: "B818 jest niestety nidopracowany pod wglądem korzystania z urządzeń MESH Huawei - współpracuje chyba tylko z serią Ws5800"
kamil666
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: kamil666 »

Mam u siebie Asus xt8 rewelacja. 2 sztuki, dedykowane łącze wifi pod transmisje między nimi. Na necie dużo testów. Kosztuje ale warto. Na podobnej zasadzie działa wspominany przez Ciebie system od Netgear.
pawel_b
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: pawel_b »

tego mogę polecić https://www.euro.com.pl/routery/asus-ro ... -3pk.bhtml, budżetowe ale stabilne rozwiązanie, działa w rodzinie :)
możesz konfigurować backhaul po Ethernecie albo po WIfi
skansen
Stały użytkownik forum

Post autor: skansen »

Z budżetowych rozwiązań ja mogę z kolei polecić TP-Link Deco M4. Zamontowałem 4szt. u rodziców, wszystkie AP są połączone kablem. Dla mnie argumentem była duża ilość obsługiwanych urządzeń. Wbrew obiegowym opiniom sprzęt jest aktualizowany regularnie przez producenta...
ODPOWIEDZ