Pozdrawiam
Michał
Moderator: Moderatorzy
To co polecisz do wzmocnienia sygnału na odległość 80m?? Jest jakieś rozwiązanie? ja potrzebuje mieć dobry Upload, w miejscu z którego sprawdzam telefonem librespeed i ookla pokazują wartości 20-30 Mb/s, liczę że ODU będzie działało podobniematek451 pisze:No i dobrze zrobi , bo nie potnie kabla, na 80m watpliwe a co dopiero przy 100m, to nie jest takie proste, nie na darmo producent daje kabel 10m, to zreszta nie tylko zasilanie ale porty sa GE więc ma się zestawiać na 1000Mb/s, z reguły długi kabel to 100Mb/s, tak samo jak rózne przejściowki, repeatery.Milrotik to nie ZTE, a co do CPE od tego producenta to wydaje mi się ze trochę wiem i sam sprawdziłem. Ale niech próbuje, kto nie ryzykuje nie.....
snirps pisze:W końcu ZTE dodało opcję zmiany APNa.
Pojawiła się nowa zakładka APN Management oraz inne usprawnienia które jeszcze testuje.
Ten modem w końcu zaczyna działać tak jak należy.
Najnowsza wersja SW: ZTE_STD_V1.0.0B08
Spoza Play... Czyli te z T-Mobile dostały tą aktualizację ?wojteks pisze:Ale to dotyczy na dziś tylko sprzętu spoza dystrybucji Play.
O 100m mówi standard ethernet a PoE ma wiele odmian i wcale na 100m nie musi działać.Pan K pisze: Standard POE mówi, że do 100m możesz przerzucić 1 Gbit/s. I tyle w temacie mądrości na temat długości kabla.
I tak i nie…ale, wystarczy poszukać i można znaleźć coś takiego:wojteks pisze:O 100m mówi standard ethernet a PoE ma wiele odmian i wcale na 100m nie musi działać.Pan K pisze: Standard POE mówi, że do 100m możesz przerzucić 1 Gbit/s. I tyle w temacie mądrości na temat długości kabla.
U mnie też tak było po wgraniu B04 i router sam się zaktualizował do B08. Przy czym mnie B04 wgrali w maju w ZTE, ponieważ zakupiłem w PLAY sam router za pełną kwotę, bez żadnych abonamentów, ale to pewnie żadna różnicawookash pisze:U mnie po debrandingu z play_04 na std_04 wyświetla dokładnie to samo "Błąd sprawdzania"