Ach tak, zapomniałem o mieszaniu z błotem jeszcze
Ale tak, dziękuję za odpowiedź, no więc:
Cieszę się, ze nie poszedłem w Play (bo jego miałeś na myśli), bo już byłem bliski temu. Odkąd zlikwidowali BTSa na kominie nieczynnej elektrociepłowni, to ludzie w ogóle w mojej okolicy nie mają internetu z Play, albo działa on, że pożal się Bogdanie. Mam telefon w Play, a jakość rozmów, po tym akcie, pozostawia wiele do życzenia. Internet w telefonie z Play dla mnie nie istnieje od tamtego momentu. Ten maszcik przestawny co dali w zamian i umieścili na dachu jakiejś hali produkcyjnej to kpina, i służył chyba tylko lekkiej poprawie jakości połączeń telefonicznych w bliskiej odległości.
Jedyna godna obecnie alternatywa to T-mobile (testowałem miesiąc na B525) i działało to fajnie nawet prędkościowo, ale miał wahania
Orange, to proszę bądźmy poważni, po kablu u nich u mnie to dno, a i mówią, że nie ma możliwości instalacji, chociaż puszka na domu jest. Net u nich to dopiero masochizm (światłowodu chyba moje dzieci nie doczekają), no chyba, że ktoś lubi w pupę, jadąc przy tym po nieheblowanej desce, to przepraszam jak kogoś uraziłem.
Wybrałem Zigiego, bo mam u niego telewizję, i w pakiecie z internetem był niestety, podkreślę, niestety bezkonkurencyjny. A antenę mam skierowaną na BTSa na Kozienickiej 97, bo co do szpitala masz rację, on nie istnieje. A co do działania, idzie obejrzeć film na HBOGo, YT, strony działają, że nie denerwuje mnie to, a i pograć da radę, bez wysokiego pinga. Czasami tylko wywali go w kosmos, ale reset urządzenia uspokaja go. Czyli do codziennego korzysatania da radę, gorzej wypada na pobieraniu, aktualizacjach - tu najbardziej denerwuje . Na co dzień w pracy korzystam ze światłowodu, więc porównanie mam.
Taka dygresja na zakończenie, ale mam wrażenie, że odkąd wybuchła cała ta pandemia, to działa to lepiej niż przedtem. Wcześniej miałem więcej problemów.
Zastanawiałem się nieśmiało, czy MF-258K u mnie nie poprawiłby coś niecoś sytuacji, bądź coś podobnego, z agregacją dodatkowych pasm?
PS. W promieniu kilometr,a to u mnie nie ma żadnego masztu, ba nawet w drugim żadnego nie uraczę. Więc chyba, każdy maszt będzie zapchany u mnie. Mieszkam na Nowej Woli Gołębiowskiej w Radomiu w dalszych numerach i w tym temacie to psy du***** ***i szczekają.