Poszukuję kart pre-paid dwóch rodzajów:
1. kart tylko do rozmów telefonicznych (bardziej do odbierania, niż dzwonienia)
2. kart tylko do Internetu (do routera) - na okres 5-6 miesięcy (jakieś 300-500 GB na cały ten okres)
Interesują mnie szczególnie PLAY, ORANGE lub ew. PLUS. T-Mobile i pracujące na jego nadajnikach odpadają.
W punkcie 1. piszę trochę OT. ale nie znam innego forum gdzie byłoby tylu speców od usług telekom. co tutaj.
Ad. 1
Szukam karty pre-paid, której nie trzeba zbyt często "karmić złociszami"

EDIT: Wyczytałem właśnie teraz, ze jest coś takiego jak PLAY odNowa - po prostu chyba to wezmę.
Ad. 2
Szukam do routera (H. B818-263) karty LTE (najlepiej PLAY lub Orange) z 300-500 GB na około 5-6 miesięcy (w okresie kwiecień-wrzesień). Co obecnie wychodzi najtaniej?
Na Alledrogo są karty Orange (300 GB / 140 zł na 5ms; 400 GB/ 200 zł na 5 ms; 600 GB/ 300 zł na 5ms). Ale też są karty PLAY (28 zł za 4 karty po 100 GB; czy 40 zł za 6 kart po 100 GB - w obu przypadkach niestety ostatnia aktywacja 30 czerwca, no i trzeba często aktywować kolejne karty).
Zastanawiam się czy warto brać te karty z Allegro, czy lepiej we własnym zakresie kupić u sprzedawcy startery i doładować samodzielnie? Jak uważacie? Pytam, bo nie jestem na bieżąco, a liczba ofert pre-paid jest spora i trudno to wszystko ogarnąć

Dzięki za podpowiedzi!