Witam. Tak jak pozostali jestem zielony w technologii GSM, LTE.. Rodzice mieszkają w Pawłówku k. Bydgoszczy. Dookoła lasy. Problem jest w tym, że od dwóch dni prędkości LTE, H+ spadły z około 15mbps do 1mbps. Pakiet internetowy w Play na firmę, router jaki działał to Huawei B311 o ile się nie mylę (biały router z Play). Nie znając problemu z prędkością internetu poleciłem ojcu, aby kupił Asusa 4g-AC53U

Po 4h walce z tym szajsem, rozłączonymi kamerami, iRobotem który, nie działa zbieram srogie cięgi. Z tego co widziałem router i telefon łączy się z dwoma masztami na Osowej Górze. Po wnikliwej analizie stwierdzam, że router jakiego potrzebuję to Huawei, dzięki któremu można wymusić dane pasmo z masztu oraz agregować je. Chciałbym aby to tak właśnie u nich działało. Z racji ich podeszłego wieku sam muszę się tym zająć.
Uprzejmie proszę o pomoc w doborze routera, który będzie u nich działało z rodziny Huawei. Po jego zakupie będę mógł wykonać potrzebne testy, aby zobaczyć z czym najlepiej się łączy. Asus takiej opcji nie oferuje, czego wcześniej nie wiedziałem.
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 78&zoom=15
Na tą chwilę, żyją praktycznie bez internetu.