Router i antena do Tmobile na wsi

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
elmakus
Początkujący użytkownik forum

Router i antena do Tmobile na wsi

Post autor: elmakus »

Chciałbym założyć mamie internet w domu w miejscowości ptaki obok łomży (http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 15&zoom=13). Jest karta z internetem od T-mobile magneta. mieszkam za granicą i będę za 2 tygodnie na tydzień u mamy i chciałbym jej zainstalować internet. dlatego też nie mam możliwości wykonać testów waszą aplikacją. w sumie to dałoby to coś skoro i tak operator jest już wybrany i maszt N! jest najbliżej? Jaki kupić Router i antene żeby zasięg i prędkość były ok? chciałem powiedzieć, że cena nie gra roli aczkolwiek przed chwilą przeczytałem, że ludzie kupują Huawei 5G CPE Pro 2 za okolo 1,5 tyś co chyba w tym wypadku jest troche przesadą. czy te ceny jednak takie teraz muszą być? dacie rade pomóc coś w tym przypadku? zależy mi na konkretnych modelach bo od czytania forum mam tylko większy mętlik w głowie
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Router i antena do Tmobile na wsi

Post autor: matek451 »

Stacja NetWorks Nowogród dziala w agregacji LTE2600+2100+1800+800 dla T-mobile więc oczywisty jest wybór routera z agregacja 4 pasm LTE w QAM256, po zakupie routera test na nim i dobór anteny, wybór pomiędzy Dual LTE1800-2600 a jakimiś szerokopasmowymi.
ODPOWIEDZ