Poszukiwany router MiFI
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Poszukiwany router MiFI
Od dłuższego czasu szukam routera z modemem LTE, stosunkowo niewielkiego i koniecznie z baterią. Router używany podczas podróży do podpięcia max 5 urządzeń jednocześnie. Używany w hotelu po podpięciu się do hotelowego LAN lub WiFi.
Co dla mnie jest ważne:
- powinna być możliwość podpięcia RJ-45 (LAN) i rozgłoszenia takiego internetu,
- powinien obsługiwać LTE - 5G nie jest konieczne,
- musi obsługiwać kody USSD,
- modem LTE powinien być wbudowany, nie chcę niczego dołączanego.
- musi być bateria
Przeszukałem masę stron i przeczytałem setki opinii. I jestem głupszy niż na początku. Obecnie zastanawiam się nad dwoma routerami Netgear Nighthawk M1 lub Mudi GL-E750. Pomimo, że mają pozytywne opinie, to wczytuje się w te negatywne. I okazuje się, że stosunek jakości do ceny w obu tych przypadkach nie jest najlepszy. Grzeją się, nie mają zbyt dobre zasięgu, na M1 ponoć nie obsługuje USSD, przynajmniej w starej wersji oprogramowania.
Tu na forum są praktycy, wiec może będziecie w stanie coś doradzić? Używacie tych routerów i macie swoje spostrzeżenia? A może polecicie coś innego? Coś, co się sprawdza?
Co dla mnie jest ważne:
- powinna być możliwość podpięcia RJ-45 (LAN) i rozgłoszenia takiego internetu,
- powinien obsługiwać LTE - 5G nie jest konieczne,
- musi obsługiwać kody USSD,
- modem LTE powinien być wbudowany, nie chcę niczego dołączanego.
- musi być bateria
Przeszukałem masę stron i przeczytałem setki opinii. I jestem głupszy niż na początku. Obecnie zastanawiam się nad dwoma routerami Netgear Nighthawk M1 lub Mudi GL-E750. Pomimo, że mają pozytywne opinie, to wczytuje się w te negatywne. I okazuje się, że stosunek jakości do ceny w obu tych przypadkach nie jest najlepszy. Grzeją się, nie mają zbyt dobre zasięgu, na M1 ponoć nie obsługuje USSD, przynajmniej w starej wersji oprogramowania.
Tu na forum są praktycy, wiec może będziecie w stanie coś doradzić? Używacie tych routerów i macie swoje spostrzeżenia? A może polecicie coś innego? Coś, co się sprawdza?
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Poszukiwany router MiFI
https://www.x-kom.pl/p/381765-modem-hua ... al:galeria ale już niedostępne, wymyśliłeś sobie RJ45 w MiFi więc wybór praktycznie żaden, tylko M1`.
-
Kurcze, coś w tym jest. Nie jesteś pierwszą osobą, która zwraca na to uwagę. Więc przemyślałem sprawę i rezygnuje z RJ45, nie jest to aż tak istotne. I czy teraz będę miał lepszy wybór?matek451 pisze:wymyśliłeś sobie RJ45 w MiFi więc wybór praktycznie żaden, tylko M1`.
-
- Guru bezprzewodowy
ZTE MU5001 za 1599zł obecnie najlepszy wybór.
-
Bardzo dziękuję. Już się mu przyglądam i szukam opinii 

-
- Guru bezprzewodowy
Raczej opinii nie znajdziesz to nowy sprzęt.
-
No właśnie widzę, że szału nie ma. Na szczęście kilka opinii jest. Zadziwiające, że pozytywne, ale większość skupia się na rewelacyjnym działaniu 5G, co w moim przypadku nie jest najważniejsze. Trzeba siąść do dokumentacji i zobaczyć co jeszcze potrafi