Witam serdecznie szanowne grono!
Pozwoliłem sobie założyć nowy wątek by nie robić bałaganu w innym o podobnym temacie.
Rzecz dzieje się w TUCHOM ul. Kwiatowa w województwie pomorskim, w powiecie kartuskim, w gminie Żukowo. W okolicy jedynie dostęp radiowy z Air-Net z bardzo słabymi parametrami i brakiem stabilności.
Jedyną opcją zdaje się być internet LTE. Na chwilę obecna mam modem Huawei B311s-220 (tak, już zdążyłem się zapoznać z waszą opinią na jego temat) z kartą PLAY. Wszystkie inne sieci poza PLAY zdają się mieć tu słaby zasięg. Zwracam się z gorącą prośbą pomocy doboru sprzętu i operatora (preferowany T-mobile lub Orange).
Jeśli są potrzebne jakieś dodatkowe informacje to chętnie ich udzielę.
pozdrawiam serdecznie.
zdesperowany
Brovarius
Internet na wiosce Tuchom.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet na wiosce Tuchom.
Skoro jesteś desperatem to bierz Orange/T-mobile bo to w twojej miejscowości akt desperacji, jaki masz problem z Play?
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Internet na wiosce Tuchom.
To nie jest takie proste-że możesz sobie wybrać dowolnego operatora tak po prostu że np. ma fajną ofertę. Musisz sprawdzić możliwości lokalnie u ciebie w realu, na każdym z pasm 800/1800/2100/2600MHz.brovarius pisze:Zwracam się z gorącą prośbą pomocy doboru sprzętu i operatora (preferowany T-mobile lub Orange).
Jeśli są potrzebne jakieś dodatkowe informacje to chętnie ich udzielę.