Pomoc w doborze operatora internetowego
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Pomoc w doborze operatora internetowego
Witam
Niedługo przeprowadzamy sie do nowo wybudowanego domu, współrzędne 52.180180, 22.690033
Na mapie BTS znalazłem stacje na:
ul. Narutowicza - T-Mobile
ul. Bialska - Play, Orange
ul. Czarkowskiego - Play, Orange
Chotycze - Orange, T-Mobile
Jutro mam zamiar wykonać testy. Jakie startery kupić zwracając uwage na okoliczne Btsy?
Niedługo przeprowadzamy sie do nowo wybudowanego domu, współrzędne 52.180180, 22.690033
Na mapie BTS znalazłem stacje na:
ul. Narutowicza - T-Mobile
ul. Bialska - Play, Orange
ul. Czarkowskiego - Play, Orange
Chotycze - Orange, T-Mobile
Jutro mam zamiar wykonać testy. Jakie startery kupić zwracając uwage na okoliczne Btsy?
- wojteks
- *** Administrator ***
-
Re: Pomoc w doborze operatora internetowego
Witam ponownie po testach dziennych wykonane na dachu dumu. Dom z poddaszem użytkowym Oto wyniki
PLAY:

T-Mobile:

Plus:

Orange

pomiary wykonane w pokoju na dole:
Play:

Plus:

T-Mobile:

Orange:

dziś wieczorem około godz 20 powtórzę testy. jakieś sugestie, opinie po dotychczasowych pomiarach?
PLAY:

T-Mobile:

Plus:

Orange

pomiary wykonane w pokoju na dole:
Play:

Plus:

T-Mobile:

Orange:

dziś wieczorem około godz 20 powtórzę testy. jakieś sugestie, opinie po dotychczasowych pomiarach?
Ostatnio zmieniony 2022-04-05, 12:08 przez Emm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Guru bezprzewodowy
Czemu testy T-Mobile i Plusa na 3G? W twojej lokalizacji obaj operatorzy mają LTE.
-
nie wiem dlaczeo telefon nie przełączył na LTE. podczas wszystkich pomiarów tak tefon sie zalogowal, tak wykonałem pomiar. nie wiem czym to jest spowodowane że "tylko" 3G
-
edit:
juz wiem. pomiary wykonywałem na trzech telefonach i w jednym preferencja w ustawieniach była na 3G
przy wieczornym pomiarze bedzie mierzone w LTE
juz wiem. pomiary wykonywałem na trzech telefonach i w jednym preferencja w ustawieniach była na 3G

przy wieczornym pomiarze bedzie mierzone w LTE
-
Wieczorne pomiary z dachu:
Play:

Plus:

Orange:

T-Mobile:

Z mojej obserwacji przy kilku speedtestach TM ma bardzo różne i w dużej większości słabe wyniki.
Prośba o poradę i analizę moich wyników, którego operatora i oferte wybrać? Najlepsze wyniki na telefonie kręci Play, i u tego operatora mam telefon na abonament.
Play:

Plus:

Orange:

T-Mobile:

Z mojej obserwacji przy kilku speedtestach TM ma bardzo różne i w dużej większości słabe wyniki.
Prośba o poradę i analizę moich wyników, którego operatora i oferte wybrać? Najlepsze wyniki na telefonie kręci Play, i u tego operatora mam telefon na abonament.
-
Prosiłbym o poradę bardziej rozeznanych w temacie. bo chyba bedę decydował się na PLAY. jakieś sugestie co do sprzętu? bo zaoferowali mi NetBOX ZTE MF-258 sprzęt jest ich ja tylko użytkuję i po zakończeniu umowy im ten sprzęt oddaję. 200GB-55zł lub 400GB za 70zł
-
Liczyłem że na forum z tyloma znawcami tematu uda mi się uzyskać jakąś poradę. Jednak się myliłem...
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Chyba oczywiste jest, że do wyboru masz Play lub Orange. Sugerował bym zainteresować się LBR20, MC7010, MC801A lub B818. Ten ostatni i LBR mają łatwo dostępne złącza anten zewnętrznych, drugi sam w sobie jest anteną, a 801A jest obecnie najbardziej dostępny. W sprawie LBR to najlepiej gadaj z kolegą matek z forum, ma przetestowane sztuki dostępne od ręki. W razie potrzeby anteny i jeszcze lepszych wyników to u Ciebie tylko CT18 z CyberTecha. MF-258 sobie daruj, w Play mają 7010, tylko chyba teraz nie każdemu chętnie dają, ale warto dopłacić.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jesteś "skazany" na Play? Bo to słaba oferta na update aneksu. Jak działa Orange, T-Mobile?Emm pisze:Prosiłbym o poradę bardziej rozeznanych w temacie. bo chyba bedę decydował się na PLAY. jakieś sugestie co do sprzętu? bo zaoferowali mi NetBOX ZTE MF-258 sprzęt jest ich ja tylko użytkuję i po zakończeniu umowy im ten sprzęt oddaję. 200GB-55zł lub 400GB za 70zł