Zapomniałem doładować RBM5:(
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Zapomniałem doładować RBM5:(
Witam.
Do 20.04 powinienem doladować starter rbm5 no i zapomniałem o tym .Był to termin ważnosci połączeń przychodzących. Pytanie czy jak doladuję to kasa wróci na kartę czy żegnaj Pamelo? Może ktoś miał podobną sytuację
Pozdrawiam
Do 20.04 powinienem doladować starter rbm5 no i zapomniałem o tym .Był to termin ważnosci połączeń przychodzących. Pytanie czy jak doladuję to kasa wróci na kartę czy żegnaj Pamelo? Może ktoś miał podobną sytuację
Pozdrawiam
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Zapomniałem doładować RBM5:(
Spróbuj doładować 5zł i zobaczyć czy to przejdzie, bo jeśli już jest zablokowana, to nie doładujesz. Miałem podobną sytuację wiele lat temu, gdy nazbierało mi się ponad 100 zł ( INK w Play ) i wszystko straciłem, ale już nie próbowałem odzyskać. Nie żałuję jednak, bo wtedy był darmowy internet w DIL w RBM i przez cały ten okres zaoszczędziłem ok. 1500-2000 zł.
Z tego co wiem, to jest szansa odzyskania numeru, ale czy pieniądze, to nie wiem.
Z tego co wiem, to jest szansa odzyskania numeru, ale czy pieniądze, to nie wiem.
-
- Guru bezprzewodowy
Kiedyś doładowałem konto po kilkunastu dniach od terminu ważności przychodzących i numer odżył, więc spróbuj za 5 zł.
Jakby się nie udało, to:
Jakby się nie udało, to:
UOKiK przygotował nawet instrukcję dla klientów Play. Aby otrzymać zwrot środków z numeru na kartę należy:
Konsument musi złożyć wniosek o zwrot niewykorzystanych środków w ciągu 30 dni od zmiany operatora lub upływu ważności połączeń przychodzących.
Może to zrobić poprzez kontakt z obsługa klienta P4 (pisemnie, e-mailem, telefonicznie) lub w autoryzowanych salonach.
Zgodnie z Europejskim Kodeksem Łączności Elektronicznej spółka może pobrać niewielką opłatę manipulacyjną – na podstawie decyzji zobowiązującej jej wysokość nie może jednak przekroczyć dwudziestu złotych.
Zwrotowi nie będą podlegały środki powyżej nominalnej kwoty doładowania.
W ciągu 30 dni od złożenia wniosku, pieniądze zostaną przelane na wskazany przez konsumenta rachunek bankowy.
Praktyczny przykład: konsument doładował konto kwotą 50 zł. Była to oferta promocyjna więc otrzymał dodatkowe 25 zł i na koncie łącznie miał do wykorzystania 75 zł . W momencie zmiany operatora na koncie pozostało mu 55 zł, ponieważ wykorzystał tylko 20 zł. Przysługuje mu zwrot 50 zł (nominalna wartość doładowania) pomniejszony o opłatę manipulacyjną.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Stały użytkownik forum
Ostatnio czekałem z 1 miesiąc i nie doczekałem się odpięcia nr w aplikacji ze względu na utratę ważności konta na przychodzące. Miałem już nawet zrezygnować. Stary INK z aktywnymi NBL, gdy ważne przychodzące.
Po ponad miesiącu zdecydowałem się doładować za 5 zł.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Skoro były ważne przychodzące, to żaden problem z doładowaniem.zulu144 pisze:...Stary INK z aktywnymi NBL, gdy ważne przychodzące.
Tutaj w temacie jest sprawa zakończenia ważności i odłączenia numeru.
-
- Użytkownik forum
Dzięki za rady nr odżyl po doladowaniu za 5pln.Niestety ponad 200plnów poszlo się je....Dzieki Dzejk za info bedę probował je odzyskać zgodnie z twoją radą. 

- onken
- ** Moderator **
Teraz to już za późno na to.
Trzeba było przenieść numer do innej sieci i napisane o zwrot środków.
A teraz to niejako sam się zgodziłeś na stratę tej kasy.
Trzeba było przenieść numer do innej sieci i napisane o zwrot środków.
A teraz to niejako sam się zgodziłeś na stratę tej kasy.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Dawno nie byłem na forum. Masz rację, ale żle napisałem.eddie pisze:Skoro były ważne przychodzące, to żaden problem z doładowaniem.zulu144 pisze:...Stary INK z aktywnymi NBL, gdy ważne przychodzące.
Tutaj w temacie jest sprawa zakończenia ważności i odłączenia numeru.
Miało być nieważne konto od ponad miesiąca na przychodzące, czyli doładowania po 5 zł z przerwami powyżej 4 miesięcy!

Faktem jest ze przepadło około 10 zł.