matek451 pisze:Potęga pseudo LTE900 PLUSA w całej okazałości, bardzo słaby sygnał na tym czymś udającym LTE i zapewne nędznę prędkości typowe dla internetu LTE od Zygmunta.
W zasadzie potwierdziłeś moją opinię o jakości PLUSa w tej okolicy.
Pomiar telefonem wykonywałem sprzed biurka na poddaszu, czyli tam, gdzie stoi komputer.
Do Zakroczymia nie chce mi się jeździć, ale podjechałem sobie pod wieżę w Michałowie. Speedtest pokazał mi tam w telefonie coś na kształt 30-30.
Telefon wprawdzie badziewny, ale podejrzewam, że sam BTS to taka wiejska bida. Zakroczym więc rodził dla mnie większe nadzieje.
Kartę jaką dostałem w pracy, wstępnie przetestowałem w małym routerku przenośnym TPLink M7350. Ping jest dobry, ale transfery żartobliwe, pomimo, że routerek twardo pokazuje 4G.
Z biurka w tej chwili (17:30) speedtest wygląda tak:
Ping 19
DL 2,14
UL 1,73
Przy czym nie mam wiedzy z którym BTS jest połączony.
Wystawienie go na zewnątrz poprawia sytuację w pomijalnym stopniu. Nie oczekiwałem jednak od tego urządzenia zbyt wiele. Planuję więc dokupienie czegoś, co choć anteny będzie miało porządniejsze, a najlepiej opcjonalnie wyjście na zewnętrzne. Całość w charakterze bardziej doświadczalnym, niż praktycznym.