Przysucha <> Opoczno :)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Przysucha <> Opoczno :)
Czesc wszystkim,
drodzy pisze do Was z prosba o sugestie.
Lokalizacja > wies Stoczki
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 54&zoom=13
Operator> Orange (jesli zasugerujecie innego w tej okolicy to przetestuje)
Sprzet ktory zaraz zakupie (tutaj prosba o uwagi) > zestaw D-link DWP-812KT > PS: kupie go za "grosze"
Internet testowany na wspomnianym Orange i zestawie H E3271 + TL-MR3020 v1, testowane to za duzo powiedziane bo modem ledwo lapie zasieg w miejscu gdzie wszystkie smartphony lapia LTE (predkosc na smartphonie ok 20Mbps)
Wskazalem BTS 87069N bo tak naprawde tylko on daje "w miare stabilne" polaczenie smartphona.
Czy ten zestaw D-link przy tej konfiguracji BTSow poprawi jakosc sygnalu czy raczej nie za duzo tutaj zdzialam?
Dodam ze w tym miejscu nawet polaczenia telefoniczne to problem, jedyne miejsce gdzie mozna skorzystac z rozmowy i internetu to pokoj na pietrze od strony zachodniej czyli w strone tego BTS 87069N
dzieki za sugestie.
drodzy pisze do Was z prosba o sugestie.
Lokalizacja > wies Stoczki
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 54&zoom=13
Operator> Orange (jesli zasugerujecie innego w tej okolicy to przetestuje)
Sprzet ktory zaraz zakupie (tutaj prosba o uwagi) > zestaw D-link DWP-812KT > PS: kupie go za "grosze"
Internet testowany na wspomnianym Orange i zestawie H E3271 + TL-MR3020 v1, testowane to za duzo powiedziane bo modem ledwo lapie zasieg w miejscu gdzie wszystkie smartphony lapia LTE (predkosc na smartphonie ok 20Mbps)
Wskazalem BTS 87069N bo tak naprawde tylko on daje "w miare stabilne" polaczenie smartphona.
Czy ten zestaw D-link przy tej konfiguracji BTSow poprawi jakosc sygnalu czy raczej nie za duzo tutaj zdzialam?
Dodam ze w tym miejscu nawet polaczenia telefoniczne to problem, jedyne miejsce gdzie mozna skorzystac z rozmowy i internetu to pokoj na pietrze od strony zachodniej czyli w strone tego BTS 87069N
dzieki za sugestie.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Przysucha <> Opoczno :)
Wyskakuje mi wieś Stoczki ale od Opoczna w przeciwną stronę czyli na Sulejów. Przetestuj startery od wszystkich 4 głównych operatorów. U mnie wbrew powszechnej opinii najlepsze wyniki mam w Plusie.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Tylko test na miejscu daje realny obraz sieci (18-22 h), czasem też mają wpływ lokalne zmiany na rynku internetu światłowodowego/budowa infrastruktury, te powszechne opinie nie mają nic wspólnego z rzeczywistością (jest zakrzyczana przez kilkanaście osób w sieci na różnych forach z kompleksem Plusa).kedi pisze:U mnie wbrew powszechnej opinii najlepsze wyniki mam w Plusie.
-
- Guru bezprzewodowy
jfk
Przecież nawet tutaj widać na forum, że znaczna większość testów, które przeprowadzają użytkownicy kończy się tym, że Plus wypada na samym końcu. Twoje zaklinanie rzeczywistości i twierdzenie, że ktoś ma kompleks Plusa tutaj nic nie zmieni.
Przecież nawet tutaj widać na forum, że znaczna większość testów, które przeprowadzają użytkownicy kończy się tym, że Plus wypada na samym końcu. Twoje zaklinanie rzeczywistości i twierdzenie, że ktoś ma kompleks Plusa tutaj nic nie zmieni.
-
Weź się nie pogrążaj bardziej-jakie tutaj testy są robione?! Ponad połowa populacji w zasięgu sieci "5G", zresztą w LTE też jest wiele lokalizacji gdzie ten operator działa najszybciej/podobnie jak inne sieci też mają lokalizacje gdzie działają najlepiej. https://www.benchmark.pl/aktualnosci/pl ... eg-5g.html.piotrzet pisze: Przecież nawet tutaj widać na forum, że znaczna większość testów, które przeprowadzają użytkownicy kończy się tym, że Plus wypada na samym końcu.
-
- Guru bezprzewodowy
Jak na razie nikt oprócz ciebie się tutaj nie pogrąża. Jakie testy są tutaj na forum robione? Z choinki się urwałeś? Czy pierwszy post na forum? Co ty mi tutaj piszesz o bzdurach, które podaje operator? Spójrz na testy użytkowników, spójrz na forum Plusa to będziesz wiedział jaka jest rozbudowa tej sieci, a raczej jej brak. Liczba L2600 3K od miesięcy to jest rozbudowa? Naprawdę skończ się kompromitować. Sieć Plusa to najgorsza, najbardziej zapchana i najmniej rozbudowana sieć w Polsce. Od konkurencji dzielą ją lata. Pogódź się z tym i skończ wypisywać bzdury o jakimś 5G z którego korzysta garstka.
-
Dramat ta Twoja pisanina-piszesz o testach LTE, a "5G" jest tutaj "jak kot napłakał", obudź się/ludzie nie mają sprzętu do testów (oj bolą 4 litery...). Matematyki nie da się oszukać Plus ma teraz najwydajniejszą sieć w ujęciu globalnym, a w realu/lokalnie różnie bywa... .piotrzet pisze:Jakie testy są tutaj na forum robione? Z choinki się urwałeś? Czy pierwszy post na forum? Co ty mi tutaj piszesz o bzdurach, które podaje operator? Spójrz na testy użytkowników, spójrz na forum Plusa to będziesz wiedział jaka jest rozbudowa tej sieci, a raczej jej brak. Liczba L2600 3K od miesięcy to jest rozbudowa? Naprawdę skończ się kompromitować. Sieć Plusa to najgorsza, najbardziej zapchana i najmniej rozbudowana sieć w Polsce. Od konkurencji dzielą ją lata. Pogódź się z tym i skończ wypisywać bzdury o jakimś 5G z którego korzysta garstka.
-
- Guru bezprzewodowy
"Matematyki nie da się oszukać Plus ma teraz najwydajniejszą sieć w ujęciu globalnym" Padłem ze śmiechu i leżę
Ciekawe po czym tak twierdzisz. Może wyjaśnisz, bo jestem tego bardzo ciekaw. Sądzę jak również inni.
Nic nie boli, bo u konkurencji 5G owszem na 40 MHz osobnych nie ma ale za to jest LTE rozbudowane jak należy i widać to w testach między innymi na forum. Gdzie konkurencja zjada Plusa na śniadanie. Uwielbiam te bajeczki o sieci Plusa w wykonaniu niektórych, a co do 5G to w końcu powiew świeżości i normalności przez lata zaniedbań w rozbudowie. U konkurencji to już było i żadne 5G potrzebne nie było żeby osiągać takie prędkości.

Ciekawe po czym tak twierdzisz. Może wyjaśnisz, bo jestem tego bardzo ciekaw. Sądzę jak również inni.
Nic nie boli, bo u konkurencji 5G owszem na 40 MHz osobnych nie ma ale za to jest LTE rozbudowane jak należy i widać to w testach między innymi na forum. Gdzie konkurencja zjada Plusa na śniadanie. Uwielbiam te bajeczki o sieci Plusa w wykonaniu niektórych, a co do 5G to w końcu powiew świeżości i normalności przez lata zaniedbań w rozbudowie. U konkurencji to już było i żadne 5G potrzebne nie było żeby osiągać takie prędkości.