Zatem w tym temacie będę się pokazowo bał instalować alternatywny firmware Voxela by za jego pomocą próbować zastosować komendę "kill wifi" w routerze Netgear LBR20

Dlaczego bał? Bo kompletnie się na tym nie znam, a bardzo mi zależy wykonać to poprawnie i nie spie*rzyć sobie sprzętu.
Będę wklejał screeny z kolejnych etapów mojej operacji i będę wdzięczny za komentarze lub odpowiedzi na moje wątpliwości.
Będę posiłkował się wstępnymi sugestiami innych użytkowników z powyższego, starego tematu oraz tym filmikiem na youtubie (link od konkretnego momentu):
https://youtu.be/Mnmby6HLViA?t=1442
Pierwsza rzecz jaką usiłuję dzisiaj zrobić to zdowngradować dedykowane oprogramowanie LBR20 do wersji 2.5.2.20, zgodnie z zaleceniami wydanymi przez Voxela. Wczoraj mi to nie wyszło, bo po downgradzie router przestał łączyć z Internetem i odsyłał do aplikacji, w której nic się nie dało zrobić. W końcu udało się utworzyć nowe ustawienia administratora z poziomu przeglądarki, ale zrobiłem to już po wystraszeniu się i updacie z powrotem na wersję 2.6