Zasięg LTE - gdzie zweryfikować istnienie BTS ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Zasięg LTE - gdzie zweryfikować istnienie BTS ?
Cześć
czy ktoś mógłby pomóc mi w weryfikacji istnienia BTS Orange:
Orange, ID BTS: 14021
Strachów, 594
Miejscowość Strachów, Gmina Jadów, powiat wołomiński
BTS jest na mapie mapabts.pl, jest też na mapie beta.btsearch.pl ale w źródle danych UKE
Czy ktoś wie czy ten BTS w ogóle istnieje?
Dziękuję bardzo!
czy ktoś mógłby pomóc mi w weryfikacji istnienia BTS Orange:
Orange, ID BTS: 14021
Strachów, 594
Miejscowość Strachów, Gmina Jadów, powiat wołomiński
BTS jest na mapie mapabts.pl, jest też na mapie beta.btsearch.pl ale w źródle danych UKE
Czy ktoś wie czy ten BTS w ogóle istnieje?
Dziękuję bardzo!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Zasięg LTE - gdzie zweryfikować istnienie BTS ?
Istnieje fizycznie, ma zmierzone PEM. https://si2pem.gov.pl
-
dzięki bardzo za to info, no właśnie słyszałem że istnieje ale był w budowie i nie wiedziałem jak sprawdzić czy już działaSagi pisze:Istnieje fizycznie, ma zmierzone PEM. https://si2pem.gov.pl

ale skoro ma zmierzone PEM to teoretycznie powinien działać....
-
- Guru bezprzewodowy
A na jakiej podstawie twierdzenie ze działa i na jakich pasmach? Pomiar PEM o tym jeszcze nie świadczy.
-
- Początkujący użytkownik forum
Pytanie było, czy istnieje fizycznie. Istnieje - ma zmierzone PEM. Czy działa? Tak, działa - ma zmierzone PEM. Na na jakich pasmach i w jakim trybie, tego oczywiście nie wiadomo, ale też nikt o to nie pyta/mówi. W takim razie o czym świadczy PEM?matek451 pisze:A na jakiej podstawie twierdzenie ze działa i na jakich pasmach? Pomiar PEM o tym jeszcze nie świadczy.
- wojteks
- *** Administrator ***
PEM to zaledwie pomiary poziomu Pola Elektro Magnetycznego, na próbę zapewne był włączony żeby te pomiary zrobić.
Na dziś działać nie musi. Wiesz gdzie stoi, weź smartfon i zmierz poziom sygnału w jego pobliżu będziesz wiedział czy działa.
Na dziś działać nie musi. Wiesz gdzie stoi, weź smartfon i zmierz poziom sygnału w jego pobliżu będziesz wiedział czy działa.
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Pomiar PEM akurat dla tego BTS-a NetWorks wg. mnie nie istnieje, po otwarciu na tej stronie z linka brak protokołu dla tego pomiaru, sąsiednia stacja Play jest przykładem jak to powinno wyglądać. Czyli infrastruktura radiowa na BTS-ie oraz pomiary PEM z niej. Oczywiście sam pomiar i protokól nie jest dowodem na to ze stacja już dziala komercyjnie, tak jak pisze kolega , weryfikacja na miejscu w poblizu BTS-a.
-
weryfikacja na miejscu to nie specjalnie odkrywczematek451 pisze:Pomiar PEM akurat dla tego BTS-a NetWorks wg. mnie nie istnieje, po otwarciu na tej stronie z linka brak protokołu dla tego pomiaru, sąsiednia stacja Play jest przykładem jak to powinno wyglądać. Czyli infrastruktura radiowa na BTS-ie oraz pomiary PEM z niej. Oczywiście sam pomiar i protokól nie jest dowodem na to ze stacja już dziala komercyjnie, tak jak pisze kolega , weryfikacja na miejscu w poblizu BTS-a.

-
- Guru bezprzewodowy
Masz jakiekolwiek pojęcie o czym piszesz, pokaż mi protokół z tego pomiaru a nie cyferki w Exelu z poziomem natężenia PEM, zresztą dla kazdego punktu pomiarowego sa jednakowe. Ma to wygladać tak jak dla Play https://si2pem.gov.pl/media/26/lab/7582 ... 4-2022.pdf
-
Przydałoby się żeby to wyglądało jak w Play ale na kilku innych masztach Orange widzę że takie same informacje więc to chyba taki standard w Orangematek451 pisze:Masz jakiekolwiek pojęcie o czym piszesz, pokaż mi protokół z tego pomiaru a nie cyferki w Exelu z poziomem natężenia PEM, zresztą dla kazdego punktu pomiarowego sa jednakowe. Ma to wygladać tak jak dla Play [ur]https://si2pem.gov.pl/media/26/lab/7582 ... 4-2022.pdf[/url]