Mam działkę letniskową ( Pasterzewo, warmińsko-mazurskie, okolice Reszla). To straszna dziura i telefony ledwo łapią zasięg jak się stanie w odpowiednim miejscu.
Potrzebuję zestaw lte do pracy zdalnej. Do tej pory używałem TP linka Mr200 + antena Signalflex x-cross:
Antena Signaflex 3G/4G LTE Dual X-CROSS 2x22 dBi SMA
Download był ok ale miałem problemy z uploadem. Teraz padł mi slot sim w tym routerze i nie widzi kart więc muszę go wymienić.
Przy okazji chciałbym ulepszyć cały zestaw bo kiepsko się pracuje przy upload 0,5 MB, szczególnie przy videorozmowach.
Jeśli ta antena się nadaje to mogę ją zostawić ale nie jestem z zysku zbyt zadowolony.
Mam do wydania do 1500zł ale wiadomo, taniej to lepiej

Znalazłem taki zestaw i chyba antena z wbudowanym slotem sim jest fajna bo nie ma strat przez kabel?
Zestaw LTE z anteną zewnętrzną D-LINK DWP‑812KT
Czy iść w antenę z wbudowanym modemem czy lepiej jednak osobno?
Ten zestaw ma jeden minus, nie zabiorę go nigdzie że sobą ale z drugiej strony akceptuje taką wadę.
Co do operatora, używam virgin bo jestem tam kilka miesięcy w roku więc nie chce się wiązać dłuższą umową ale jeśli będziecie mocno rekomendować co innego to pewnie wezmę, zależy mi żebym mógł sprawnie pracować z tej działki.