Modem DWR-116
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem DWR-116
Cześć
Korzystam z modemu routera DWR 116 ale chcę go ustawić wyłącznie jako modem i jako most, chcę podłączyć (wykorzystać) inne urządzenie jako router, czy ma on taką możliwość, jak to zrobić??
dzięki
Korzystam z modemu routera DWR 116 ale chcę go ustawić wyłącznie jako modem i jako most, chcę podłączyć (wykorzystać) inne urządzenie jako router, czy ma on taką możliwość, jak to zrobić??
dzięki
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Modem DWR-116
To nie jest modem tylko kiepski router z portem USB do obsługi modemu LTE, jesli modem w nim jest w wersji HiLink to i tak jest podwójny NAT. To jest zabytkowe rozwiązanie, dziś już nie stosuje się takich zestawów.
-
ok jaki więc model będzie dobry, polecany ważne aby był z lte i można było go ustawić jako most tj. router
-
ma fajny nowy router ale bez opcji lte i chcę go wykorzystać
-
czy dwr116 jest stary czy nowy dla mnie nie jest istotne ważne jest czy wpinając do niego modem USB LTE da się go ustawić aby miał tylko funkcję mostu
- wojteks
- *** Administrator ***
Nawet jak ma funkcję bridge to i tak bez znaczenia, to zabytek żeby nie powiedzieć elektrośmieć na dziś. Zawsze możesz użyć funkcji DMZ ale to i tak bez znaczenia bo zwykle w LTE jest się za NATem operatora i nie ma portów otwartych.
Tak samo jak modem USB do niego wtykany, to też na dziś zabytek (nie napisałeś nawet jaki to modem) i w jakim trybie pracuje RAS czy HiLink.
Tak samo jak modem USB do niego wtykany, to też na dziś zabytek (nie napisałeś nawet jaki to modem) i w jakim trybie pracuje RAS czy HiLink.
Nie pomagam na PW!