Modem, router i antena Bobolin gm. Kołobaskowo, Zachodniopomorskie

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Szymis
Początkujący użytkownik forum

Modem, router i antena Bobolin gm. Kołobaskowo, Zachodniopomorskie

Post autor: Szymis »

Dzień dobry, proszę o radę - jaki router/modem oraz antena? Chodzi o lte, nie mam ograniczej co do operatora, choć telefon mamy w sieci Play. Miejscowość Bobolin, gm. Kołobaskowo woj. Zachodniopomorskie. Zależy mi na jak najszybszym i stabilnym połączeniu. Dodam, że cena jest ważna, ale mniej niż jakośc i funkcjonalność.

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

Z wyrazami szacunku

Szymon
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Modem, router i antena Bobolin gm. Kołobaskowo, Zachodniopomorskie

Post autor: wojteks »

Pokaż jakieś testy tego Play (zakładka live z programu netmonster i speedtest do tego).
Nie pomagam na PW!
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Lokalizacja, trudna, przygraniczna, na dziś kiepski zasięg wszystkich operatorów ze Stobna, PLAY ma maszt własny z LTE2100+1800+800, NetWorks na maszcie Orange i LTE2100+1800+800 tego operatora oraz T-mobile i dowieszka Plusa z LTE1800+900, tego ostatniego można sobie darować. Testy PLAY na zewnatrz na telefonie i screen z aplikacji NetMonster i speedtest, tak samo dla Orange i T-mobile.
Decydujace znaczenie maja dalsze losy pozwoleń Play, mozliwe ze dziala już BĘDARGOWO, pozwolenie budowlane z 18.08.2020 a do tego Barnisław z pozwoleniem 12.11.2021 , też do weryfikacji. Reszta daleko za Play.
Szymis
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Szymis »

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, za zainteresowanie. Wasza wiedzą jest imponująca, dla mnie czarna magia. Jaki modem z agregacja 3 pasm polecacie? Zamówiłbym może i od razu sprawdził operatorów
na modemie? Zrobię testy na tych wszystkich kartach i podeślę po urlopie dopiero
ODPOWIEDZ