Lte od T Mobile bez limitu danych
Moderator: Moderatorzy
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Lte od T Mobile bez limitu danych
Powtórz test z telefonem na zewnatrz, pokaż screena z NetMonster i speedtest.
-
- Początkujący użytkownik forum
Ale obie karty w telefonie?
-
-
- Stały użytkownik forum
Wrzucałem wyniki porównawcze ale na inne forum 6 lat temu:piotrzet pisze:To byłeś sam na tym nadajniku skoro miałeś takie prędkości aczkolwiek wydaje się to mało prawdopodobne, bo 112 Mb/s to prędkości max na jednym paśmie.
http://forum.jdtech.pl/Watek-dovado-pro ... 5#pid37035
Nie pamiętam już czemu zrezygnowałem z Orange (chyba był droższy jako backup, a miałem już światłowód), ale pamiętam że miałem bardzo dobry abo bez limitu dla firm coś jak ten T-Mobile który mam od lat. Orange chyba wymagał PINu a B315 nie pamiętał go zdaje się przy restarcie (stąd używałem TinyAC + E398). T-Mobile miał wtedy tą ofertę nielimitowanego LTE do biura, więc myślałem że skoro nadajnik ten sam Orange/T-Mobile (bo tak zdaje się było że nadajniki mieli wspólne), to będę miał na T-Mobile podobne prędkości. Ale niestety pomimo 5 pełnych kresek LTE na B315, osiągam tylko 25 Mbps. Tak jak pisałem mam już światłowód, więc teraz ten T-Mobile robi u mnie jedynie za backup, ale tak się składa że potrzebowałem raz z niego skorzystać, no i prędkości nie są powalające. Pytanie czy router z agregacją pasm byłby efektywniejszy...
-
Podpowie ktoś co do routera? Obecny nie wiem dlaczego ale zaczyna się resetować sam co kilka dni wraca do ustawień fabrycznych. Z pewnością muszę go wymienić tylko na jaki?
-
- Stały użytkownik forum
Czy mówimy o tej samej ofercie nielimitowanego internetu LTE dla biura w cenie 59 zł netto? Pytam bo mi T-Mobile odpisał że jest możliwość aneksu do umowy w celu wzięcia ZTE MF289F, koszt 30 zł netto x 24 miesiące + jednorazowo 9 zł.onken pisze:Raczej nic nie wskórasz
Oferta jest już nie wspierana, brak opcji przedłużenia.
- onken
- ** Moderator **
Tak. Ale będzie to na 99% inna oferta zwana podobnie.
Bo typowe taryfy data jump nie sa już wspierane od wielu lat. Nawet brak dla nich billingu w Moim T-Mobile.
Sprawdź dokładnie, niech Ci wyślą regulamin.
Bo typowe taryfy data jump nie sa już wspierane od wielu lat. Nawet brak dla nich billingu w Moim T-Mobile.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
„byłaby to oferta MAGENTA BIZNES L czyli abonament w cenie 55zł netto w prędkości 200 mb/sek nielimitowany transfer+ rata za router 30zł netto.onken pisze:Tak. Ale będzie to na 99% inna oferta zwana podobnie.
Więcej szczegołów poniżej:
https://www.t-mobile.pl/c/oferta-specja ... entabiznes”
Co sądzisz? Czy w tej ofercie jest 5G czy tylko LTE?
- onken
- ** Moderator **
Czyli inna oferta.
Ale za to z dostępem do 5G
Przy czym nie ma pewności że będzie tak samo działać bo priorytety są inaczej ustawione dla magenta a inaczej dla starej data jump
Ale za to z dostępem do 5G
Przy czym nie ma pewności że będzie tak samo działać bo priorytety są inaczej ustawione dla magenta a inaczej dla starej data jump
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Tak, wiec pozostaje pytanie czy warto zmienić czy zostawić Data Jump i kupić ZTE MF289F także z T-Mobile z rynku wtórnego? Finansowo wyjdzie podobnie.
- wojteks
- *** Administrator ***
Prędkości będą do 200Mbpsstiwi pisze: „byłaby to oferta MAGENTA BIZNES L czyli abonament w cenie 55zł netto w prędkości 200 mb/sek nielimitowany transfer
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
MF289f przy zakupie z 2 ręki trzeba weryfikować właściciela po IMEI, dla indywidualnych ofert 99% sprzętu pochodzacyc od tego operatora jest własnością T-mobile do czasu spłaty ostatniego abonamentu, brak płatności moze skutkować blokadą po IMEI.
-
- Stały użytkownik forum
Ale to chyba i tak dobrze dla LTE?wojteks pisze:Prędkości będą do 200Mbpsstiwi pisze: „byłaby to oferta MAGENTA BIZNES L czyli abonament w cenie 55zł netto w prędkości 200 mb/sek nielimitowany transfer
-
- Stały użytkownik forum
No właśnie. Ktoś kupił z T-Mobile i sprzedaje, a odpowiedz na IMEI jest następująca:matek451 pisze:MF289f przy zakupie z 2 ręki trzeba weryfikować właściciela po IMEI, dla indywidualnych ofert 99% sprzętu pochodzacyc od tego operatora jest własnością T-mobile do czasu spłaty ostatniego abonamentu, brak płatności moze skutkować blokadą po IMEI.
„Ze strony T-Mobile nie ma przeciwwskazań, aby urządzenie było sprzedawane (urządzenie nie jest własnością T-Mobile).”
To chyba ok? Ciekawe na jakiej zasadzie ktoś kupił z T- Mobile biorąc pod uwagę zakup mający nie dłużej jak miesiąc.
-
- Guru bezprzewodowy
Jesli po weryfikAcji po IMEI na stronie T-mobile dostajesz taki komunikat to wszystko OK,
- wojteks
- *** Administrator ***
1, 10, 25, 50Mbps to też są prędkości do 200Mbps więc sam sobie odpowiedz. Nie ma żadnej gwarancji prędkości.stiwi pisze:Ale to chyba i tak dobrze dla LTE?
Nie pomagam na PW!
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Są jeszcze dostepne oferty ze sprzętem na własność i z normalnym abonamentem ,a nie ratami dodatkowymi za sprzęt.Choć to już rzadkość.
Ja ostatnio brałem w Plusie sprzęt na firmę ,ale u doradcy biznesowego i on ma jeszcze normalne abonamenty bez rat. Sprzęt na własność i z czystym kontem po weryfikacji u operatora, nawet już po podpisaniu umowy. Telefony, routery i nawet laptopy.
Myślę że w Tmobile gdzieś jeszcze są takie oferty również.
Ja ostatnio brałem w Plusie sprzęt na firmę ,ale u doradcy biznesowego i on ma jeszcze normalne abonamenty bez rat. Sprzęt na własność i z czystym kontem po weryfikacji u operatora, nawet już po podpisaniu umowy. Telefony, routery i nawet laptopy.
Myślę że w Tmobile gdzieś jeszcze są takie oferty również.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
W Tmobile nie ma bo nie mają Doradców Biznesowych (teraz mają tylko takich stacjonarnych w salonach i od tej pory nie da się wyrwać od nich nic ciekawego).
- onken
- ** Moderator **
Mają doradców ale tylko pozostali dla klientów kluczowych ( czyli duzi odbiorcy )
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Czy zatem komunikat, jeśli ktoś podpisał aneks / umowę terminową i ma wyliczone np 24-miesięczne raty za ten router, będzie inny przy weryfikacji IMEI?matek451 pisze:Jesli po weryfikAcji po IMEI na stronie T-mobile dostajesz taki komunikat to wszystko OK,
-
Witam Wszystkich
Chciałbym się Państwa poradzić ponieważ zainteresowałem sie Internetem tmobile bez limitu do domu.
Pożyczyłem ruter od kolegi Model HUAWEI B525S postawilem go na strychu poniewaz z tego miejsca mam widocznosc idealna na Maszt Tmobile w speed testach pokazuje mi prędkość 90-120MB bez anteny zew. Z Rutera Tmobile bede laczyl ze struchu do drugiego Rutera w pokoju poprzez Lan i tam bede używał wejść LAN i wifi urządzeń.
Dlatego tez możecie mi poradzić/doradzić jaki ruter wybrać w ofercie tmobile ? Bądź co jest odpowiednie dla mnie? Mam jeszcze możliwość pożyczenia Anteny zew, ale myślę ze taka predkosc dla mnie i tak jest zadowalajaca
bo wczesniej mialem internet 25MB.
Internet zakupić bezpośrednio poprzez tmobile? Czy moze znajdę jakiegoś agenta ktory moze zaproponowac lepsza cene?
Pozdrawiam Przemek.

Chciałbym się Państwa poradzić ponieważ zainteresowałem sie Internetem tmobile bez limitu do domu.
Pożyczyłem ruter od kolegi Model HUAWEI B525S postawilem go na strychu poniewaz z tego miejsca mam widocznosc idealna na Maszt Tmobile w speed testach pokazuje mi prędkość 90-120MB bez anteny zew. Z Rutera Tmobile bede laczyl ze struchu do drugiego Rutera w pokoju poprzez Lan i tam bede używał wejść LAN i wifi urządzeń.
Dlatego tez możecie mi poradzić/doradzić jaki ruter wybrać w ofercie tmobile ? Bądź co jest odpowiednie dla mnie? Mam jeszcze możliwość pożyczenia Anteny zew, ale myślę ze taka predkosc dla mnie i tak jest zadowalajaca

Internet zakupić bezpośrednio poprzez tmobile? Czy moze znajdę jakiegoś agenta ktory moze zaproponowac lepsza cene?

Pozdrawiam Przemek.
-
- Stały użytkownik forum
@onken myślałem że do posiadanej taryfy data jump mogę wziąć tzw. multi-sim, ale BOK powiedział mi że nie ma takiej możliwości. Czy masz podobne doświadczenia?
- onken
- ** Moderator **
Zgadza się.
Poza tym tzw multisim to tylko dodatkowy esim i dodatkowo płatny.
A działa wyłącznie w nowych taryfach czyli magenta
Poza tym tzw multisim to tylko dodatkowy esim i dodatkowo płatny.
A działa wyłącznie w nowych taryfach czyli magenta
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Mam jeszcze ofertę z 2017/18 roku (tę pierwszą, nie pamiętam dokładnie). W niej też jest zawarta strefa domowa?
Nie przedłużałem umowy, nie zmieniałem warunków, leci na nieokreślonym już od paru lat. Pytam, bo chcę przetestować w innej lokalizacji.
Nie przedłużałem umowy, nie zmieniałem warunków, leci na nieokreślonym już od paru lat. Pytam, bo chcę przetestować w innej lokalizacji.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Przy pierwszej wersji nie było wyznaczonej strefy/usługa działała wszędzie z ograniczeniem prędkości.
-
Dnia 20 listopada na usłudze internet bez limitu XL po przekroczeniu 620 GB został nałożony lejek na prędkość 2-4mb/s co nawet YouTube tnie i taki stan mami się utrzyma do 28 listopada. Teraz pytanie czy ktoś też miał lejek na tej usłudze? Oraz czy jest możliwość jakiś rozwiązać umowę z tą firmą? Serio czy 620 GB to dużo jak na czasy Netflix HBO max Amazon czy Disney+ gdzie duża część filmów to 4k?
-
- Guru bezprzewodowy
A na jakiej podstawie chcesz rozwiązać umowę? Co do lejka to zależy od lokalizacji i zużycia.
-
- Guru bezprzewodowy
No to jak to jest, jest ten lejek czy go nie ma? Oficjalnie T-mobile się nim nie chwali, coś na wzór Plusa i jego starych LTE bez limitu. Też ukryty lejek , też bez podania jego zasad czyli po jakim limicie do jakich wartości tną.
Oczywiście my wiemy o tych zagrywkach od dawna, klienci z ulicy nadal sadza ze limitów zadnych nie ma.
Plus kiedyś tez twierdził ze wszystko zgodnie z regulaminem i cacy, teraz walczy z UOKiK. Mam nadzieję ze czeka to kiedyś też niemieckiego operatora, oczywiście kolega niech składa reklamację usługi telekomunikacyjnej, przyda się w dalszej, trudnej walce z operatorem .
T-mobile steruje ruchem i stosuje lejki w kazdych ofertach, często od poczatku okresu rozliczeniowego. W ofertach no limit doskonale to widać nawet na nieobciązonych stacjach bazowych podczas speedtestu. U mnie stacja pozwala na 140-150Mb/s uzyskiwane na pre-paidzie Heyah, test na karcie no limit od poczatku przycinany do 70Mb/s, oczywiście w miarę wzrostu wykorzystanych danych przycina do drastycznych prędkości. Co ciekawe takze w taryfach biznesowych.
Oczywiście my wiemy o tych zagrywkach od dawna, klienci z ulicy nadal sadza ze limitów zadnych nie ma.
Plus kiedyś tez twierdził ze wszystko zgodnie z regulaminem i cacy, teraz walczy z UOKiK. Mam nadzieję ze czeka to kiedyś też niemieckiego operatora, oczywiście kolega niech składa reklamację usługi telekomunikacyjnej, przyda się w dalszej, trudnej walce z operatorem .
T-mobile steruje ruchem i stosuje lejki w kazdych ofertach, często od poczatku okresu rozliczeniowego. W ofertach no limit doskonale to widać nawet na nieobciązonych stacjach bazowych podczas speedtestu. U mnie stacja pozwala na 140-150Mb/s uzyskiwane na pre-paidzie Heyah, test na karcie no limit od poczatku przycinany do 70Mb/s, oczywiście w miarę wzrostu wykorzystanych danych przycina do drastycznych prędkości. Co ciekawe takze w taryfach biznesowych.
-
Cześć Wszystkim.
W mojej lokalizacji - 96-230, od kilku miesięcy zauważyłem obniżenie prędkości do wartości poniżej 10 mb/s w godzinach popołudniowych i wieczornych. Rano ,czyli o 4 lub 5 rano transfer jest na dotychczasowym poziomie czyli 25-27 mb/s. Mam umowę na firmę z prędkością do 20 mb/s podpisaną ponad 2 lata temu,ale do tej pory testy pokazywały, że operator nie przycina permanentnie do kontraktowych wartości, więc moje podejrzenia kierują się w stronę zapchanego nadajnika.
Umowa jeszcze będzie trwała 4 miesiące dlatego rozglądam się za alternatywą - może być oferta na kartę bądź abo dla indywidualnego.
Mam na oku ofertę z Play wraz z Net Boxem, ale boję się że będę miał problem z zasięgiem bo jestem na granicy.

Jako że jestem tu nowy i muszę poznać wszystkie narzędzia do wstawiania danych z urządzeń (logi routera,logi do bts) proszę o wyrozumiałość - będę wdzięczny jeżeli ktoś przedstawi mi listę potrzebnych aplikacji,stron i programów
W mojej lokalizacji - 96-230, od kilku miesięcy zauważyłem obniżenie prędkości do wartości poniżej 10 mb/s w godzinach popołudniowych i wieczornych. Rano ,czyli o 4 lub 5 rano transfer jest na dotychczasowym poziomie czyli 25-27 mb/s. Mam umowę na firmę z prędkością do 20 mb/s podpisaną ponad 2 lata temu,ale do tej pory testy pokazywały, że operator nie przycina permanentnie do kontraktowych wartości, więc moje podejrzenia kierują się w stronę zapchanego nadajnika.
Umowa jeszcze będzie trwała 4 miesiące dlatego rozglądam się za alternatywą - może być oferta na kartę bądź abo dla indywidualnego.
Mam na oku ofertę z Play wraz z Net Boxem, ale boję się że będę miał problem z zasięgiem bo jestem na granicy.

Jako że jestem tu nowy i muszę poznać wszystkie narzędzia do wstawiania danych z urządzeń (logi routera,logi do bts) proszę o wyrozumiałość - będę wdzięczny jeżeli ktoś przedstawi mi listę potrzebnych aplikacji,stron i programów

-
- Guru bezprzewodowy
Zrób test porównawczy na innej karcie T-mobile to sam sprawdzisz czy to przeciązenie BTS-a, jesli korzystasz z tego syfu only LTE800 czyli BTS-a NetWorks Żurawka to normalne, nawet oferta do 20Mb/s z no limit nie powinna być brana, tylko Topolowa w Białej Rawskiej działajaca na LTE2600+2100+1800+800 moze dać prawidłowe wyniki ale do korzystania z tego BTS-A potrzebna jest antena kierunkowa i porzadny , wspólczesny router z agregacja 3/4 pasm LTE lub CPE LTE.
Oczywiście od poczatku optymalnym operatorem był i jest PLAY , który na swoim maszcie w ŻURAWCE ma agregację 4 pasm LTE, mapa Play pokazuje bzdury. Zrób test na karcie pre-paid PLAY to sam się przekonasz. Jak daleko masz do tego BTS-a?
Oczywiście od poczatku optymalnym operatorem był i jest PLAY , który na swoim maszcie w ŻURAWCE ma agregację 4 pasm LTE, mapa Play pokazuje bzdury. Zrób test na karcie pre-paid PLAY to sam się przekonasz. Jak daleko masz do tego BTS-a?