Potrzebna pilna pomoc. Internet mobilny
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Potrzebna pilna pomoc. Internet mobilny
Panowie i Panie. Liczę na waszą pomoc. Przeprowadziłem się z pięknego Wrocławia do miejscowości na peryferiach. 55-114 Szewce ul. Długa 59. Potrzebuję założyć tutaj jakiś internet. Nie chcę podpisywać żadnej umowy z żadnym z operatorów gdyż niedługo ma tutaj być światłowód od Orange. I tu pojawia się mój problem. Nie wiem jaki sprzęt mógłbym kupić najprawdopodobniej potrzebny byłby mi router do zamontowania na dachu. Nie wiem też z jakiego operatora skorzystać. Z tego co widzę wszystkie sieci działają tutaj nie najlepiej. Możecie mi coś zasugerować? A może jest ktoś z niedalekiego sąsiedztwa kto mógłby mi pomóc na miejscu ogarnąć temat? Oczywiście mówię o odpłatnej pomocy. Chciałbym jeszcze dodać że budżet przewidziany na sprzęt to około 500 zł. Oczywiście im mniej tym lepiej
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Potrzebna pilna pomoc. Internet mobilny
W Szewcach podstawa to monitorowanie tego co się dzieje na maszcie Play przy Piekarskiej, maszt juz stoi od 3 m-cy, trzeba sprawdzić na karcie Play czy działa.
-
Maszt nie działa i nie wiadomo kiedy zacznie działać. Ale też tak myślę że Play to dobry kierunek. A jaki router na dach?
-
Pozwolę sobie odgrzebać temat, wiadomo już czy maszt Play w Szewcach działa?alles2 pisze:Maszt nie działa i nie wiadomo kiedy zacznie działać. Ale też tak myślę że Play to dobry kierunek. A jaki router na dach?
@alles2 udało ci się założyć jakiś sensowny internet?
-
- Guru bezprzewodowy
Pierwszy pomiar PEM był w marcu a potem stacja została odpalona w lipcu. Powinna działać w agregacji 3 pasm LTE bez LTE2600.
-
Dzięki za informacje, postaram się w przyszłym tygodniu podjechać z kartą Play i zrobić testy.