Jaki router mobilny LTE (przenośny) kupić???
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Jaki router mobilny LTE (przenośny) kupić???
Witam!!
Poszukuję najlepszego obecnie routerka mobilnego do samochodu, najlepiej ładowanie usb. Chodzi mi o to, żeby obsługiwał jak najwięcej pasm i agregacji. Jeżdzę głównie na terenie Niemiec. Działam na karcie niemieckiej sieci O2. Obecnie posiadam Huawei E5785Lh-22c, bateria spoko, ale te prędkości dla mnie nie są zadowalające. Słabo agreguje wg mnie o ile <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> to robi. Dziękuję z góry za wszelkie sugestie. Pozdrawiam
Poszukuję najlepszego obecnie routerka mobilnego do samochodu, najlepiej ładowanie usb. Chodzi mi o to, żeby obsługiwał jak najwięcej pasm i agregacji. Jeżdzę głównie na terenie Niemiec. Działam na karcie niemieckiej sieci O2. Obecnie posiadam Huawei E5785Lh-22c, bateria spoko, ale te prędkości dla mnie nie są zadowalające. Słabo agreguje wg mnie o ile <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> to robi. Dziękuję z góry za wszelkie sugestie. Pozdrawiam
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Jaki router mobilny LTE (przenośny) kupić???
Mobilnych to wybór raczej marny, ZTE MF971 albo MFU5001 ale cena zabija
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Chyba, że np B818 można zasilać z zapalniczki samochodowej ????
-
- Guru bezprzewodowy
MF286D możesz bez problemu bo jest dobrze zabezpieczony(jak jest za wysokie napięcie powyżej 14,2V to się wyłącza, a niskim napięciem bez problemu na 9V dziala).
Przy B818 bezpiecznie byłoby przetwornice regulowana ustawić na te 9V i spróbować. Albo jak Ci nie szkoda ,to od razu na żywioł:)
Przy B818 bezpiecznie byłoby przetwornice regulowana ustawić na te 9V i spróbować. Albo jak Ci nie szkoda ,to od razu na żywioł:)
- wojteks
- *** Administrator ***
Samochód to 14.4 albo 28.8V. Przetwornica konieczna.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
No dobra, teraz staję przed dylematem, który wybrać:
MF286D czy B818. Wiem, że Huawei kosztuje nawet dwukrotnie więcej niż ZTE, ale czy jest aż na tyle lepszy by się na niego skusić? Z góry dzięki za rady.
MF286D czy B818. Wiem, że Huawei kosztuje nawet dwukrotnie więcej niż ZTE, ale czy jest aż na tyle lepszy by się na niego skusić? Z góry dzięki za rady.