Witam. Kiedyś mi doradziliście i nie żałuję do tej pory, więc liczę na to ponownie. 3 lata temu przeszedłem na internet domowy z tmobile. Dostałem router Huawei B525s. Szczerze nie narzekam. Ale stwierdziłem ostatnio, że czas biegnie do przodu i coraz to lepszy sprzęt powstaje i może zorientuję się w temacie, bo od roku mógłbym mieć lepszy sprzęt, a nic nie działam w tym kierunku. Oferta z tmobile ma taką gamę produktów:
W jego lokalizacji podstawą jest mozliwość skorzystania z anteny zew. do routera, MC801a nie wchodzi w grę ,MF286D/R wiadomo jak jest ze złaczami, TCL niestety to nie ta półka i jakość Alcatela, złacza TS9 bardzo słabe i delikatne. Router MINIMUM Z 2 CC CA, QAM256 i obsługa LTE2100+1800, BTS Wola Wierzbowska działa w 3CC CA LTE2100+1800+800.
Podstawowe pytanie to jaka masz antenę zew. , jak na B525 z nią wyglądaja parmetry sygnału na samym LTE2100, LTE1800, LTE800 i jakie prędkości?
Jaka oferta T-mobile wchodzi w grę?
Z zew. punktów dostępowych LTE w ofercie T-mobile MF258K lub ten 5G WNC Box.
Od początku przez te 3 lata w ogóle nie korzystałem z anteny zewnętrznej i było ok jak na moje potrzeby. Tzn. jakieś netfliksy, hbo etc - nigdy nie miałem problemów z jakością, nigdy nie miałem ścięć.
W sumie to mogę wrzucić dzisiaj staty z orange i plusa, a z tmobile to jutro musialbym kupić kartę i się zarejestrować, bo ta co jej używałem 3 lata temu przepadła mi dawno. Jakiego programu na androida się teraz używa do takich pomiarów?