ZTE MF258K 4G LTE Konfiguracja
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
ZTE MF258K 4G LTE Konfiguracja
Witam, kupiłem router z anteną z niezależnego sklepu z allegro. (Slyszalem opinie o tym z Play) i mam problem (chyba) z konfiguracją. Jestem laikiem i też zanim zaczne grzebać wole się dopytać. Na speedtescie uploud pokazuje 23,21 Mb/s download 0 Mb/s a ping 29 (sprawdzane na Wifi) póki co nie mam możliwości podłączenia pod kabel do PC. Antena jest na dachu domu, gdzie widać nadajnik w odległości jakichś 200 metrów. Umieszczałem karty z różnych operatorów i wszystkie działały tak samo, czyli że strony nawet nie chciały się załadować. Gdy podłączyłem router, który otrzymałem od T-mobile - jest to jakiś Huawei to wifi działa bez zarzutu. Zależy mi na jak najlepszym łączu. Jakich ewentualnych pomiarów potrzeba lub co polecicie zrobić aby to ogarnąć?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: ZTE MF258K 4G LTE Konfiguracja
Pokaż test z telefonu (android), program netmonster, zakładka live i speedtest do tego zrobiony w miejscu anteny.
Testowanie czegokolwiek po WiFi jest z definicji bez sensu.
Testowanie czegokolwiek po WiFi jest z definicji bez sensu.
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Na poczatek screen z zakładki LTE po zalogowaniu się na MF258k z danymi BTS-a i parametrami sygnału na poszczególnych pasmach, przy 200m od BTS-a po co w ogóle pomysł z CPE LTE?
-
https://imgur.com/a/17LcDGZ. (Nie miałem możliwości przesłać screenów dlatego musiałem zrobić fotki telefonemmatek451 pisze:Na poczatek screen z zakładki LTE po zalogowaniu się na MF258k z danymi BTS-a i parametrami sygnału na poszczególnych pasmach, przy 200m od BTS-a po co w ogóle pomysł z CPE LTE?

-
- Guru bezprzewodowy
A na karcie Play jest tak samo? To BTS NetWorks Mała Nieszawka, działa w agregacji LTE2100+1800+800, masz poprawne RSRP z niego ale tragiczny SINR.
-
Te pomiary, co wysłałem wczoraj były na karcie Orange. Dziś zrobiłem na Tmobile orazPlay Oczywiście na żadnym nie da się wejść nawet na google. Na modemie w teorii najwięcej kresek zasięgu ma karta z Play, ale z tego co wiem są u sąsiadów i ogólnie słabe o nich opinie, ale ja za bardzo się nie znam stąd ten post.matek451 pisze:A na karcie Play jest tak samo? To BTS NetWorks Mała Nieszawka, działa w agregacji LTE2100+1800+800, masz poprawne RSRP z niego ale tragiczny SINR.
co dalej polecisz działać i z którym operatorem?