B315 vs B535 + zmiana anten

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wioras
Początkujący użytkownik forum

B315 vs B535 + zmiana anten

Post autor: wioras »

Cześć,
Chciałem się Was zapytać o pomoc w doborze sprzętu dla mojego znajomego. Mieszkamy obok siebie i łączymy się z tym samym nadajnikiem. Ja przetrałem już drogi jako pierwszy i wiem dzięki Waszym komentarzom że kupiłem bardzo słaby zestaw tzn.
Router Huawei B315 + 2 anteny Signalfex Tajfun - mimo wszystko nie ma tragedii bo internet potrafi wykręcić mi nawet te 50mb/s

Teraz jednak mądrzejszy o nowe fakty chciałem zaproponować mu nieco lepszą konfiguracje chociaż jego wymogiem nie jest wcale uzyskanie lepszego wyniku od mojego.
To co chciałbym kupić dla niego to Huawei B535-232 + dwie zewnętrzne anteny od Cybertech - Antena Dualna LTE/4G 15dBi MIMO

Chciałbym zapytać czy zamawiająć mu taki zestaw nie powinienem się wstydzić albo obawiam, że otrzyma on gorsze wyniki niż ja?

Niestety siedze teraz w pracy i nie mam teraz przy sobie screenów z parametrów jakie uzyskiwałem na swoim setupie jednak może na podstawie samego porównania parametrów technicznych możecie mi odpowiedzieć na moje pytanie.
Mig25
Guru bezprzewodowy

Re: B315 vs B535 + zmiana anten

Post autor: Mig25 »

A jaki to nadajnik , jak daleko do niego... Dobrze by było jakbyś wyniki Netmonster ponownie wstawił...
Dwie anteny ,to rozumiem ,że jedna dualna ? Z tego o wiem, to u poleca się raczej CT-17 ( na częstotliwości 1800-2600MHz) , no chyba ,że 2600MHz na maszcie nie ma...
ODPOWIEDZ