W jednym miejscu na tarasie skacze mi do 120mb/s ale w domu już tak nie jest, nawet na podwórku tak nie jest.
Zrobiłem jeszcze pomiary z tej samej karty na górze. Nie wiem czy ma to znaczenie, screeny poniżej.

Moderator: Moderatorzy
Jaki i czyjej produkcji, każdy producent ma własny standard mesh (pomijam że w 99% przypadków to zwykłe repeatery szumnie nazywane "mesh")mdx87 pisze:Niby doczytałem że wspiera mesh
Tek samo jak ty nie rozumiesz mnie tak samo ja ciebie, w dobie bezprzewodowści ryć ściany żeby przeprowadzić bo taniej, może dla mnie jednak są ważniejsze te drogie farby. Jeśli bym umiał czas cofać to na pewno system rozprowadzenia kabli w moim domu wyglądał by zupełnie inaczej, się niestety jest jak jest, to że nie zrobiłem rekupyracji to też mam ryć całe poddasze, na ta chwilę jest jak jest i uszanuj to, że jeśli piszę że chcę tak to chcę i pan administrator z jakiego kolwiek forum tego nie zmieniwojteks pisze:Kabel i dodatkowe AP wyjdą zdecydowanie taniej ale ..... stropu nie mogę przewiercić czy inne abstrakcyjne problemy kolega wymyśla i koniecznie chce mieć mesh (tani to repeatery).
To są zupełnie różne "bridge" nie mające nic wspólnego.mdx87 pisze:Jeśli chodzi o tryb bridge to można go zrobić też chyba bezprzewodowo?
Bo taniej, pewniej, lepiej. Uwierzyłeś marketerom że WiFi jest najlepsze a w systemie z wieloma repeaterami jest cudowne.mdx87 pisze:w dobie bezprzewodowści ryć ściany żeby przeprowadzić bo taniej
Za chwilę innego wyboru nie będziesz miał albo rozproszona rakuperacja albo rycie poddasza.mdx87 pisze:to że nie zrobiłem rekupyracji to też mam ryć całe poddasze