Zacząłem ostatnio nowy temat, ale zrobiłem to niezgodnie z forum, dlatego odpuściłem, żeby nie zachowywać się nie fair, dlatego napisze tutaj.
Chce zakupić antenę. Dotychczas stał router b818-263 i myślałem, że jest to bardzo dobry.... Więc nie wiem co jest u mnie skopane, ale w gratisie przy podpisaniu nowej umowy, okazuje się, że tcl Linkhub LTE CAT13 łapie u mnie wyższe, stabilniejsze prędkości w tym samym czasie niż b818. Nie mam pojęcia dlaczego... Do tego lepiej rozsyła u mnie po domu sygnał. Minusem jest to, że nie ma do niego żadnej aplikacji aby móc sterować pasmami, jest bieda. Bo ten Linkhub agreguje 2 czy 3 pasma? Gdy na b818 mam w kilku pomiarach 20-30mb/s, na tcl mam 30-34mb/s.
Pomierzylem sobie mimo wszystko na Huawei i okazuje się, że muszę skupić się na pasmach 1800 i 2100, ewentualnie 800.
Pasmo 2100:
RSSI:-81
RSRQ:-10
RSRP:-107
SINR:5
PASMO 1800:
RSSI:-79
RSRQ:-9
RSRP:-110
SINR:1
Wyniki słabe, wiem o tym, ale niestety odległość spora bo z 12km w linii prostej. Wieczorami koło północy mimo wszystko łapało 70mb/s download.
Czy w moim przypadku antena telkob 2xATK 504 to dobry wybór? Z testów, które są na forum zauważyłem, że te pasma lepiej wzmacnia właśnie telkob niż cybertech 1800-2600.
I drugie pytanie, jakąkolwiek antenę bym nie wybrał, lepiej zamawiać kabel pod Tcl czy mimo wszystko pod Huawei?
I jeszcze coś... Na jednej antenie, z której mogę wyłapać sygnał w miejscowości Unisław jest coś takiego jak "Powiązane pozwolenie UKE", co to oznacza? Dwie anteny z których łapie sygnał to 114361882 z której łapie mi LTE+ oraz 63161909 z której łapie LTE, Unisław.
Test anten LTE
Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.
Moderator: Moderatorzy
ODPOWIEDZ
-
Strona 13 z 13
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
ODPOWIEDZ
-
Strona 13 z 13
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
Wróć do „Anteny GSM oraz problemy z zasięgiem”
Przejdź do
- PODSTAWY...
- ↳ FAQ - zbiór odpowiedzi
- ↳ Regulamin i Netykieta
- ↳ FAQ - opracowania użytkowników, dyskusje
- ↳ Witaj na forum, przywitaj się i Ty
- INTERNET KOMÓRKOWY (GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/LTE)
- ↳ Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE
- ↳ Co wybrać - sprzęt do mobilnego Internetu
- ↳ Modemy GSM
- ↳ Telefony i internet komórkowy
- ↳ Anteny GSM oraz problemy z zasięgiem
- ↳ Internet komórkowy - Pozostałe zagadnienia
- ↳ Nowe technologie i standardy
- INTERNET RADIOWY i SATELITARNY (WiFi/WiMAX/CDMA)
- ↳ Internet radiowy - WiFi - routery
- ↳ Internet CDMA (Orange Freedom PRO, Sferia, Nordisk, Plus)
- ↳ Internet WiMax (Netia, T-Mobile (Era))
- ↳ Internet satelitarny (Starlink, Astra2Connect, Tooway, VSAT)
- ↳ Internet bezprzewodowy - pozostałe zagadnienia
- INTERNET W SYSTEMACH LINUX
- ↳ Linux i internet komórkowy
- ↳ Linux i internet radiowy
- POZOSTAŁE TEMATY TECHNICZNE
- ↳ NEWSy
- ↳ Internet ogólnie
- ↳ Testy, recenzje, opisy
- ↳ Testy, recenzje, opisy - w "budowie"
- ↳ Forum z techniką "za pan brat" (kącik techniczny)
- INNE ZAGADNIENIA
- ↳ Hyde-Park
- ↳ Porozmawiaj o forum
- ↳ Ogłoszenia
- ↳ SPAM