Problem z rozłączaniem w grach Play LTE
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Problem z rozłączaniem w grach Play LTE
Witajcie,
przychodzę z problemem rozłączania w grach Lol/CS GO, w lolu rozłącza na około 6-7 sek. co około 2 minuty, w cs na serwerach społecznościowych to samo, cs działa tylko na oficjalnych serwerach bez rozłączania.
Wiem, że problem powoduje na 100% router lub sam operator blokuje jakieś porty? Ponieważ na innym komputerze jest to samo.
Sprzęt z Playa to MC7010 + MF18A
Próbowałem ustawić w "przekazywanie portów" porty UDP/TPC dla Lola
https://imgur.com/a/MFn1BOF
ale to nic nie dało, IP komputera mam zbindowane po mac
Przestało to działać nagle, ja nic nie zmieniałem na routerze już dawno około 2-3 miesiące temu.
Dodam, że w czasie "rozłączenia" w grze internet normalnie jest, rozmawiam w tym czasie na Discord/Teamspeak/oglądam coś na żywo i wszystko działa.
Proszę o pomoc, może wiecie jak rozwiązać ten problem, czy może mam się skontakować z Playem i ewentualnie co im dokładnie powiedzieć, żeby mnie nie zbywali.
Pozdrawiam
przychodzę z problemem rozłączania w grach Lol/CS GO, w lolu rozłącza na około 6-7 sek. co około 2 minuty, w cs na serwerach społecznościowych to samo, cs działa tylko na oficjalnych serwerach bez rozłączania.
Wiem, że problem powoduje na 100% router lub sam operator blokuje jakieś porty? Ponieważ na innym komputerze jest to samo.
Sprzęt z Playa to MC7010 + MF18A
Próbowałem ustawić w "przekazywanie portów" porty UDP/TPC dla Lola
https://imgur.com/a/MFn1BOF
ale to nic nie dało, IP komputera mam zbindowane po mac
Przestało to działać nagle, ja nic nie zmieniałem na routerze już dawno około 2-3 miesiące temu.
Dodam, że w czasie "rozłączenia" w grze internet normalnie jest, rozmawiam w tym czasie na Discord/Teamspeak/oglądam coś na żywo i wszystko działa.
Proszę o pomoc, może wiecie jak rozwiązać ten problem, czy może mam się skontakować z Playem i ewentualnie co im dokładnie powiedzieć, żeby mnie nie zbywali.
Pozdrawiam
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Problem z rozłączaniem w grach Play LTE
VPN albo antywirus nie był aktualizowany? W configu CSGO czegoś nie zmieniałeś?
-
- Początkujący użytkownik forum
Mam ten sam problem, szczególnie wieczorami, co jakieś 3 minuty mnie rozłącza a reszta jak u ciebie działa bez zarzutu, jest to bardzo irytujące, niedługo kończy mi się umowa i poważnie zastanawiam się nad zmianą operatora..
-
- Użytkownik forum
Robiłem najpierw format komputera, antywirusa nie mam, defendera też, wyłączony i VPN również nie mam. W CSGO sprawdzałem na dwóch kontach i configach i to nie było to.Akwinata pisze:VPN albo antywirus nie był aktualizowany? W configu CSGO czegoś nie zmieniałeś?
-
- Użytkownik forum
Znalazłem rozwiązanie:dekipl pisze:Mam ten sam problem, szczególnie wieczorami, co jakieś 3 minuty mnie rozłącza a reszta jak u ciebie działa bez zarzutu, jest to bardzo irytujące, niedługo kończy mi się umowa i poważnie zastanawiam się nad zmianą operatora..
Napisałem na czacie z Play24, dokładnie wytłumaczyłem problem, powiedziano mi, że ustawienia karty SIM zostały zresetowane i żebym za 15 min zrestartował wszystko i od tamtej pory działa (od 2 dni problem nie występuje).
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Daj znać po kilku dniach testów, szczególnie w godzinach szczytu, czy cokolwiek to dało, bo gdy ja walczyłem z WiFicalling to też była ta propozycja rozwiązania sprawy i wydawało się, że przez kilka dni jest nieco lepiej, po czym problem wracał.
-
- Użytkownik forum
Jasne!Akwinata pisze:Daj znać po kilku dniach testów, szczególnie w godzinach szczytu, czy cokolwiek to dało, bo gdy ja walczyłem z WiFicalling to też była ta propozycja rozwiązania sprawy i wydawało się, że przez kilka dni jest nieco lepiej, po czym problem wracał.
Odezwę się za tydzień lub jeśli problem wróci.
Pozdro
-
witam. mam ten sam problem w play, zaczął się może 2 msce temu. Tym razem gra to world of tanks, też rozłącza co 3 minuty. Najlepsze jest to, że nie ma lagów, scinek, nic... po prostu wywala z gry. Z ciekawości udostępniłem internet z iphona na lte, potem włączyłem 5g i też wywala, natomiast po ustawieniu sieci na Play (orange) gra laguje strasznie bo zasięg słaby ale nie wywala... więc ewidentnie coś nie tak jest z play..
-
Mam inne pytanie, tymczasowo przed podpisaniem umowy testuje internet z telefonu, przy playu na telefonie mam prędkości z rzędu 60 Mbps,podczas gdy udostępniam neta na kompa to spada on nagle do 30 Mpbs lub niżej. Co dziwne gdy testuje z T-mobile to mam za równo 30 Mpbs na telefonie i na kompie. Ma ktoś podobnie ?
- mesjasz19
- Użytkownik forum
Ja znalazłem pośrednie rozwiązanie. Próbowałem już praktycznie wszystkiego od rozmów z konsultantami PLAY, zmiany DNS, czyszczenie ustawień internetu, zapory, antywirusy etc. Nowy system, kable, karta sieciowa 
Nic nie pomagało aż przypadkiem odkryłem że niektóre bandy 4g mi nie lagują. Metodą prób i błędów ustawiłem 2100 i 2600 (B1+B7)
OD tamtej pory zero lagów ale za to niższe prędkości. Jak coś pobieram to muszę zmieniać w routerze na auto i wtedy mam full łącza.

Nic nie pomagało aż przypadkiem odkryłem że niektóre bandy 4g mi nie lagują. Metodą prób i błędów ustawiłem 2100 i 2600 (B1+B7)
OD tamtej pory zero lagów ale za to niższe prędkości. Jak coś pobieram to muszę zmieniać w routerze na auto i wtedy mam full łącza.
-
- Użytkownik forum
U mnie problem wrócił, bo przekładałem kartę sim z anteny do telefonu...
Męczyłem konsultantów, męczyłem zgłoszeniami dali mi 240zł rekompensaty (nadpłata) na faktury i przeprosili za problem i że nad nim pracują.
W tym czasie internet sam się naprawił?
A co do problemu to problem z routingiem Playa.
ROZWIĄZANIE:
JAK MACIE PROBLEM Z ROZŁĄCZANIEM W PLAY CO ~2-3 minuty na około 7s pobierzcie/kupcie jakiś darmowy VPN i połączcie się przez VPN i grajcie na VPN - problemu nie będzie (tymczasowe rozwiązanie dopóki Play tego nie naprawi)
Męczyłem konsultantów, męczyłem zgłoszeniami dali mi 240zł rekompensaty (nadpłata) na faktury i przeprosili za problem i że nad nim pracują.
W tym czasie internet sam się naprawił?
A co do problemu to problem z routingiem Playa.
ROZWIĄZANIE:
JAK MACIE PROBLEM Z ROZŁĄCZANIEM W PLAY CO ~2-3 minuty na około 7s pobierzcie/kupcie jakiś darmowy VPN i połączcie się przez VPN i grajcie na VPN - problemu nie będzie (tymczasowe rozwiązanie dopóki Play tego nie naprawi)

- Crese
Cześć wszystkim! Niedawno natknąłem się na ten problem. VPN nie pomógł, co mam zrobić?
- wojteks
- *** Administrator ***
Hmm, zmienić dostawcę internetu albo zrezygnować z gry online.Crese pisze:co mam zrobić?
Jakiś powód zaników jest, zapewne skakanie po stacjach bazowych/pasmach ale tego nie wiemy bo nawet nie napisałeś jaki masz sprzęt do tego internetu i jakie są parametry połączenia.
Nie pomagam na PW!
-
Miałem ten sam problem w zeszłe lato. (Huawei B2368-F20) Trwał z 2-3 miesiące. Wczoraj powrócił po roku. Konsultant na czacie zapewnił mnie że to przez postawienie nowego nadajnika, który się "konfiguruje" i wszystko minie za kilka dni. Widocznie teraz czeka nas coroczny odpoczynek od gier online w okresie wakacyjnym dopóki nie zerwiemy umowy.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
PLay jest fajny, znajoma sie uparłą hehe i poprosiłą o pomoc...
platforma disney nie mozna oglądac normalnie jak człowiek bo zacina sie raz po 5 minutach raz po 15, po zacieciu nie mozna odtworzyc materiału jeszzcze raz mimo ze wszystko inne działą trzeba zrestartowac internet
Wszystkie inne działąja jak netflix, hbo
Przy robieniu speedtest rozłaćza chat z konsultantem
1/5 gier na x box nie działa
niektóe strony nie ma opcji wczytac
bo ip są na czarnych listach nagminnie.
rozłączanie z lolem jak było 6 lat temu tak jest do tej pory
Na forum tez nie moge napisac hahaah Twój adres IP (5.173.210.14) został zablokowany, ponieważ jest na liście niedozwolonych adresów.
platforma disney nie mozna oglądac normalnie jak człowiek bo zacina sie raz po 5 minutach raz po 15, po zacieciu nie mozna odtworzyc materiału jeszzcze raz mimo ze wszystko inne działą trzeba zrestartowac internet

Wszystkie inne działąja jak netflix, hbo
Przy robieniu speedtest rozłaćza chat z konsultantem

1/5 gier na x box nie działa

niektóe strony nie ma opcji wczytac

rozłączanie z lolem jak było 6 lat temu tak jest do tej pory

Na forum tez nie moge napisac hahaah Twój adres IP (5.173.210.14) został zablokowany, ponieważ jest na liście niedozwolonych adresów.
- wojteks
- *** Administrator ***
Hmm, nie zauważyłem takiego problemu a jeszcze 3 dni temu miałem internet domowy z Play (prepaid InK 2.0), na tablecie gdzie zwykle używam promocyjnych 100/200GB też tego problemu nie było a używałem w różnych częściach PL.atento pisze:platforma disney nie mozna oglądac normalnie jak człowiek bo zacina sie raz po 5 minutach raz po 15
Nie pomagam na PW!
-
To zależy od regionu, u mnie Play też przerywa np. jak oglądam YT. Na szczęście Play tylko testowałem a ogólnie mam Orange w routerze.
MC888 -> Orange
-
Przy 4k zawsze, przy fhd mozna dłuzej oglądać. Na tv wyskakuje, że wystąpił problem prosze spróbować pózniej, na xbox, to samo i czasami że nie ma połączenia z internetem.
Nie ma problemu ,że rozłacza całkowicie internet bo właczajac sciaganie idzie ok cały czas i nic nie przerywa. tak samo mozna włączyc netflixa na tv a disneya bedzie trolowaćten internetr z play, to jest chyba jakis bufor playa bo trzeba rozłaczyc internet i połaczyc bo nie mozna zrestartować danego filmu ale mozna właczyc inny...
Nie ma problemu ,że rozłacza całkowicie internet bo właczajac sciaganie idzie ok cały czas i nic nie przerywa. tak samo mozna włączyc netflixa na tv a disneya bedzie trolowaćten internetr z play, to jest chyba jakis bufor playa bo trzeba rozłaczyc internet i połaczyc bo nie mozna zrestartować danego filmu ale mozna właczyc inny...