Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.
Cześć. Od jakiegoś tygodnia zauważyłem znaczny i nagły spadek jakości sygnału na LTE 2100MHz z Play. Jest to nadajnik we wsi i jest bardzo słabo obciążony. Nie zauważyłbym problemu jednak nagle podgląd zdalny z kamer monitoringu zaczął tragicznie działać uniemożliwiając podgląd na żywo. Dzisiaj z ciekawości sprawdziłem co pokaże Hmanager i ewidentnie coś musi zakłócać.
Zauważyłem też że longCID ulega zmianie mimo, że to cały czas ten sam nadajnik i w niego wycelowana jest antena....
Pokaż screeny z jakiegoś innego programu do diagnostyki i zarzadzania pasmami, np. na Windows bo na drugim screene to LTE1800 a nie LTE2100 a na dodatek PCI z innego sektora.
Napisz jaki to program na Windows? Oba screeny są dla 2100, tylko nie wiedzieć czemu nadajnik zrzuca mnie na jakiś kiepski sektor przy 2100MHz. Co ciekawe LongCID operuje na 3 zmiennych numerach na tym paśmie. Musieli coś technicy przy maszcie namieszać..., bo do niedawna wieży w wilczu nie było na btsearch teraz się pojawiła.
Teraz jest inaczej.LTE2100 jest z sektora 2 a LTE1800 z sektora 3, jak to wygląda w agregacji tych pasm na B628-265 bo zdje się ten router posiadasz. Na Windows korzystam z LTEInspecteur lub LTE H-monitor.
Przy agregacji pasm nic się nie zmienia. Po prostu za każdym razem lte1800 jest z tego samego sektora a lte2100 jest na 2 a nieraz wskoczy na 3 gdzie parametry są najlepsze, ale jakby z automatu przerzuca na ten gorszy sektor.
Ustawienie anten na wieży się nie zmieniło.
Ewidentnie to kolejny BTS Play oddany w pośpiechu z niechlujną konfiguracją stacji bazowej, szkoda ze to powoli standard. Play Buduje szybko, odpala ale z konfiguracja ma problemy. To od czasu gdy BTS-y oddaje potem do CELLNEX, ta wspólpraca wychodzi im bokiem bo w Cellnex nikt się potem stacją juz nie zajmuje.
Jak jest blisko to takie ryzyko istnieje, żadna antena nie tłumi wstecznych listków w 100%.
Oczywiście warto zgłosić bo jednak stacja bazowa zarządza klientami.