Kupiłem Router B818 + Antenę Cybertech 1800-2600. Router agreguje 4 pasma: 800, 1800, 2100, 2600 ale ma tylko dwa wejścia na anteny zewnętrzne...
Tak samo nie do końca rozumiem jak to wygląda w antenie Cybertecha która ma zakres 1800-2600 czyli pokrywa 3 pasma: 1800, 2100, 2600 a ma też tylko dwa wyjścia...
Zainstalowałem aplikację huaCtrl pro do kontroli pasm w routerze - zaznaczyłem w niej pasma B1, B3, B7, B20 czyli wszystkie 4 które ponoć są agregowane przez ten router i nie wiem czy 2 pasma idą z anteny zewnętrznej i dwa z wbudowanej? Jeżeli tak to które pasma na których antenach ... jak to ogarnąć

Dodatkowo wyjścia antenowe na routerze są opisane: górne - Main, dolne - Div. Domyślam się, że to górne jest jakimś głównym, czy zatem ma znaczenie jak podepnę kable do tego Cybertecha? Jaka częstotliwość powinna być na tym "Main"?
I ostatnie pytanie - widziałem na YT filmy w których pokazywali jak zamontować na tylnej ściance 4 złącza sma, czy jest to opłacalne? Rozumiem że dwie anteny wewnętrzne można wyprowadzić na zewnętrzną antenę? Czy taki mod dużo daje? Prośba też o potwierdzenie moich domysłów, że router ten agreguje 2 pasma a kolejne 2 to już ze środka budynku, czyli taki trochę lipa a nie agregacja 4 pasm?