Plush 200 GB
Moderator: Moderatorzy
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Plush 200 GB
To zarejestrowana nowa karta ma ten sam numer MSISDN co "pierwsza" ,czy nowy inny ?
Jeśli ma ten sam to ok ( choć wątię) , natomiast jeśli inny , to "Promocję można włączyć tylko raz na jednym numerze MSISDN." i nic tu nie ma ,żeby się nie dało właczyć ( przynajmniej nie w tym punkcie).
I prośba zachowaj takie teksty "ciężko zrozumieć" dla siebie , bo może się okazać ,że one właśnie Ciebie dotyczą....
kluczem tutaj jest MSISDN , czy to jest numer telefonu ( wtedy en punkt jest nie aplikowalny , bo numery telefonu się różnią na każdej z kart) , czy jest to numer abonenta ( wtedy abonent może mieć ten sam numer dla różnych kart w ich systemie).
Jeśli ma ten sam to ok ( choć wątię) , natomiast jeśli inny , to "Promocję można włączyć tylko raz na jednym numerze MSISDN." i nic tu nie ma ,żeby się nie dało właczyć ( przynajmniej nie w tym punkcie).
I prośba zachowaj takie teksty "ciężko zrozumieć" dla siebie , bo może się okazać ,że one właśnie Ciebie dotyczą....
kluczem tutaj jest MSISDN , czy to jest numer telefonu ( wtedy en punkt jest nie aplikowalny , bo numery telefonu się różnią na każdej z kart) , czy jest to numer abonenta ( wtedy abonent może mieć ten sam numer dla różnych kart w ich systemie).
-
- Mistrz bezprzewodowy
To jest nr telefonu każda karta ma swój MSISDN ale rejestrujesz ten drugi jako usługę do pierwszego. Zarejestruj nowy nr na inne dane i sprawdź. Pozdrawiam Hermogenes
-
- Guru bezprzewodowy
To chyba jawne nakłanianie do czynu zabronionego jest ! Sam zarejestruj na czyjeś dane i sprawdź.Hermogenes pisze: Zarejestruj nowy nr na inne dane i sprawdź.
-
- Guru bezprzewodowy
Ale z tym możesz mieć rację , te karty ,na których "ZGODA" nie działa dodawaliście SMSem do poprzedniej karty?Hermogenes pisze:To jest nr telefonu każda karta ma swój MSISDN ale rejestrujesz ten drugi jako usługę do pierwszego.
Może trzeba iść ze swoim dowodem do punktu i po prostu zarejestrować (a nie "dopisywać" SMSem "ZAREJESTRUJ..." do poprzedniej) , wtedy takie rozumowanie też nie będzie miało racji bytu.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Lubisz naciągać na swoją stronę wszystko łącznie z wyrazami których nigdy nie użyto. Inne nie jest jednoznaczne z czyjeś. Tu się wyłączam gdyż wmówisz za chwilę iż Twoja interpretacja jest jedynie słuszną. Pozdrawiam Hermogenes
-
- Guru bezprzewodowy
No to powiedz ,jak chciałbyś zarejestrować kartę na "inne" dane ? Masz jakieś "inne" dane oprócz swoich ?
Mogę poprawić swoją poprzednią odpowiedź na: Sam zarejestruj na inne dane i sprawdź.
Nie sądzę ,żeby to coś zmieniło.
Mogę poprawić swoją poprzednią odpowiedź na: Sam zarejestruj na inne dane i sprawdź.
Nie sądzę ,żeby to coś zmieniło.
-
- Użytkownik forum
Przeniesione numery w punkcie i nowy (zupełnie nowy) użytkownik w sieci z nową kartą też nie działa. Info z innego forum.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ale jak nie działa... przecież oficjalnie napisali że promocja trwa do 31 marca.
-
- Użytkownik forum
No coś zepsuli technicznie. Tak mniemam.
-
Najlepiej to zgłosić i czekać na odpowiedz od plusha. PS ten Lycamobile to lipton nie działa w routerach wiec wylądował w tablecie.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Nie działa w routerze, bo?cis_krk pisze:Najlepiej to zgłosić i czekać na odpowiedz od plusha. PS ten Lycamobile to lipton nie działa w routerach wiec wylądował w tablecie.
-
Bo konfiguracja APN i cała reszta jest przewidzniania tylko pod telefony i tablety reszta jest blokowana. Testowane i nie działa.
- onken
- ** Moderator **
Próbowałeś zmienić ttl ?
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Lyca sprawdza zgodność TTL w odbieranych danych, należy na wyjściu dodawać 1 do pakietów i wszystko działa.cis_krk pisze:Bo konfiguracja APN i cała reszta jest przewidzniania tylko pod telefony i tablety reszta jest blokowana. Testowane i nie działa.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
No ale można zrobić router z telefonu, tzn. jest przecież taka funkcja
-
nie próbowałem, bo raczej nie mam takiej opcji w x5 predator router od acera - to nie mikrotik, chociaż uważam go za genialny sprzęt to co najwyżej mogę zrobbić:onken pisze:Próbowałeś zmienić ttl ?
Nazwa konfiguracji:
Wybierz numer:
APN:
Typ IP:
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Protokół:
-
dzięki za pomoc jednak nie dam rady tego zmienić w routerze tyupu wrzuć kartę i zapomnij, chyba że PWtomekwwa pisze:Lyca sprawdza zgodność TTL w odbieranych danych, należy na wyjściu dodawać 1 do pakietów i wszystko działa.cis_krk pisze:Bo konfiguracja APN i cała reszta jest przewidzniania tylko pod telefony i tablety reszta jest blokowana. Testowane i nie działa.
-
- Użytkownik forum
Czy dobrze rozumiem, że sprawdzają domyślny TTL czy Windows (128), czy Linuks (255) i jak sobie zmienię w rejestrze, to TTL będzie się im zgadzał?
-
W routerze trzeba zmienić ale musisz mieć moda lub specjalny router
-
kurcze zastanawiam się nad wzięcięm Router WiFi 6 5G Cudy P5 AX3000 Mimo 4x4 OpenWRT albo mikrotik chateau 5g teraz dla funu, idealnie jakby jakaś społeczność przerobiła tego acer x5 router bo leci na linuxie i ma mega potencjał tak jak kiedyś robili huawei
-
- Guru bezprzewodowy
2500 zł za to CUDO to tak jakby wyrzucić 1500 zł w błoto, podobnie z tym Mikrotikiem. Sprzętowo nie są warte tych pieniędzy. Mamy 2023 rok, sprzęt na IPQ6010 z modemem RG502Q-EA to nie ta liga, cena nieadekwatna do potencjału.
Za 1600 zł masz MC889 na X62 i do niego mozesz sobie podpiąć co chcesz jako router i konfigurować jak ci się podoba. Za 1650 MC888 Pro modem X62 i AX5400 na WCN6856 WiFi 6E.
Za 1600 zł masz MC889 na X62 i do niego mozesz sobie podpiąć co chcesz jako router i konfigurować jak ci się podoba. Za 1650 MC888 Pro modem X62 i AX5400 na WCN6856 WiFi 6E.
-
Rozumiem Matek, dzięki ja wole mieć w 1 sprzęcie wszytko, pewnie masz racje co do efektywności i opłacalności. Warto zobaczyć czy coś jescze wyjdzie z takich sprzętów na nowszych bebechach. Idealnie jakby przerobiono tego predka, naprawdę wifi ma genialne a ja niespecjalnie lubię za dużych pająków.
-
Każdy "hop" zmniejsza TTL, więc jak z routera pójdzie na komputer to na powrocie TTL się nie zgadza o jeden hop i tak wykrywają, że karta nie jest w telefonie. Trzeba robić to co napisałem, na routerze każdy pakiet, który idzie w Internet, musi mieć zwiększony TTL o jeden. Teoretycznie możesz na kompie zainstalować coś co będzie modyfikować TTL, ale nie wiadomo czy router nie będzie odrzucał takich pakietów.Gumorek pisze:Czy dobrze rozumiem, że sprawdzają domyślny TTL czy Windows (128), czy Linuks (255) i jak sobie zmienię w rejestrze, to TTL będzie się im zgadzał?
-
- Początkujący użytkownik forum
awsze 200GB. Wysyłam SMSy jeden po drugim , ZGODA i 100GB , także nie wiem jak to się Wam udaje.
-
- Stały użytkownik forum
Kupiłem kartę Lyca od razu na rok, włożyłem ją do ZTE MF289F nic nie modyfikując i jak na razie działa bez problemu...cis_krk pisze:Bo konfiguracja APN i cała reszta jest przewidzniania tylko pod telefony i tablety reszta jest blokowana. Testowane i nie działa.
Dodam jeszcze, że jeśli chcemy jednak mieć 150GB co miesiąc (zamiast 50GB) to musimy kupując zapisać kartę płatniczą wraz ze zgodą na odnowienie pakietu. Jeśli odhaczymy zgodę to tracimy bonus bezpowrotnie i będziemy mieli 50GB miesięcznie...
-
no to do śmieci z taką promocją - nie mają lejka po przekroczeniu pakietu i kasują jak za zboże za każdy MB, trzeba pilnować. Dzięki za cynk myślałem, że wpadnie bonus za doładowanie. Ja wpierw wrzuciłem kartę do ipada a później do routera i zonk w tym drugim.Jak tam ten plush ? działa to komuś już. Czy zrobili fake promocję albo sami nie wiedzą co się w ich sieci dzieje...
-
- Użytkownik forum
U mnie nadal nie działa. Karta aktywna już drugi dzień (gdzieś czytałem, że po 24h niby się da odpalić normalnie) i nadal nic. Musiałem się z Playem przeprosić za 15zł i z 5Mbit wieczorem zamiast co najmniej 60Mbit w plushu. Wysłałem na ten ich śmieszny support maila i cisza. Pewnie skończy się tak, że karta pójdzie w piec a nie w modem.cis_krk pisze:no to do śmieci z taką promocją - nie mają lejka po przekroczeniu pakietu i kasują jak za zboże za każdy MB, trzeba pilnować. Dzięki za cynk myślałem, że wpadnie bonus za doładowanie. Ja wpierw wrzuciłem kartę do ipada a później do routera i zonk w tym drugim.Jak tam ten plush ? działa to komuś już. Czy zrobili fake promocję albo sami nie wiedzą co się w ich sieci dzieje...
-
- Guru bezprzewodowy
Nie działa... Dziś chciałem aktywować kartę zarejestrowaną jakoś w listopadzie na mnie w salonie Plusa ( więc nie dodawana do poprzedniego numeru) , i też nie mam uprawnień.
Na pomocy technicznej jedna pani napisała reklamację i mam czekac nawet 30dni na rozpatrzenie, drugi Pan twierdzi ,że kartę trzeba mieć tylko taką , gdzie jest na opakowaniu napisane 200GB za Zgody , inne nie działają , a te z tym 200GB są aktualnie tylko w niektórych Żabkach...
Na pomocy technicznej jedna pani napisała reklamację i mam czekac nawet 30dni na rozpatrzenie, drugi Pan twierdzi ,że kartę trzeba mieć tylko taką , gdzie jest na opakowaniu napisane 200GB za Zgody , inne nie działają , a te z tym 200GB są aktualnie tylko w niektórych Żabkach...
-
- Użytkownik forum
@tomekwwa dzięki za wyjaśnienie @cis_krk dzięki za pomoc
@Mig25 nie wierz w to co mówią na pomocy technicznej itp. Oni tam zazwyczaj mało wiedzą.
W regulaminie promocji nic nie ma o specjalnych kartach na których można włączyć te promki. Regulamin, który podpiąłem jest ważny od 1 stycznia i nic się do teraz w nim nie zmieniło, a jeszcze z tydzień temu promka działał na właśnie tych zasadach.
Wyczytałem, że komuś tam włączyli 100GB po złożeniu reklamacji, ale ogólnie na czatach, na infolini nie wiedzą za bardzo co powiedzieć i każą składać reklamacje. To ja już wolę te 10 zł. Playowi zapłacić, bo sam starter mam darmo z przenosin.
https://api.plus.pl/file/files/file/reg ... adarmo.pdf
@Mig25 nie wierz w to co mówią na pomocy technicznej itp. Oni tam zazwyczaj mało wiedzą.
W regulaminie promocji nic nie ma o specjalnych kartach na których można włączyć te promki. Regulamin, który podpiąłem jest ważny od 1 stycznia i nic się do teraz w nim nie zmieniło, a jeszcze z tydzień temu promka działał na właśnie tych zasadach.
Wyczytałem, że komuś tam włączyli 100GB po złożeniu reklamacji, ale ogólnie na czatach, na infolini nie wiedzą za bardzo co powiedzieć i każą składać reklamacje. To ja już wolę te 10 zł. Playowi zapłacić, bo sam starter mam darmo z przenosin.
https://api.plus.pl/file/files/file/reg ... adarmo.pdf
Ostatnio zmieniony 2023-02-07, 18:22 przez Gumorek, łącznie zmieniany 2 razy.