Poszukuję alternatywy dla MF258 którego dostałem od Play przy podpisaniu umowy. Aktualnie mam zamiar zmienić umowę, na Internet bez limitów, jednak wtedy będę zobowiązany do zakupu sprzętu na własną rękę. Mogę odkupić MF258 od Play za ok 1000zł, jednak szczerze mówiąc, nie jestem z niego zadowolony. Sygnał Odbierany przez antenę lubi skakać między 30% a 100%, niezależnie od pogody. Na drodze sygnału nie ma przeszkód, do nadajnika mam ok 2,5km. Sam router domowy też nie powala funkcjonalnością, dlatego zdecydowałem się na kupno czegoś lepszego. Moim wymaganiem, jest to, żeby "antena" była zasilana z PoE, ponieważ chcę użyć istniejącej już instalacji na budynku.
Szukając w sieci trafiłem na MikroTik RBLHGR&R11e-LTE, patrząc na specyfikację, powinien działać, pozostaje jednak pytanie, czy będzie sprawował się lepiej od tej antenki ZTE? Może macie jakieś lepsze propozycje?
Poniżej wklejam kilka zrzutów ekranu:
Prędkość Internetu (zwykle utrzymuje się na takim poziomie, ale czasem bez powodu spada do 1mb/s), pasma z routera i dane z BTSsearch (pozwolenia).
https://imgbb.com/Jdndkzb
Z tego co widzę, mój BTS nie obsługuje jednak 2600