Chciałbym prosić o pomoc w doborze routera lte, sporo przeglądałem to forum, trochę rzeczy się dowiedziałem, zainstalowałem Network Cell Info Lite, ale niestety to nie wystarczy abym z przekonaniem mógł dokonać wyboru, dlatego zwracam się z prośbą do Was.
Najpierw może trochę historii - posiadam internet z play (od ok. 5 lat), który jest moim głównym dostępem w domu. Testowałem wszystkie sieci i play zawsze u mnie wychodził najlepiej, niestety miałem przyjemność do tej pory z tymi ich netbox'ami i o ile 5 czy 4 lata temu było ok, to potem zaczęło być z dostępem coraz gorzej i gorzej. Ostatnio internet już niemal całkiem przestał działać na tym ich sprzęcie, sprzęt przy okazji nowej umowy oddałem, obecnie cały internet leci przez samsunga s10 wpiętego na stałe do ładowarki który służy mi za router, prędkość z samsunga który leży w salonie na szafce jest jakoś 7 - 10 razy wyższa od netboxa z anteną na dachu - totalna porażka te ich urządzenia.
Natomiast wracając do tematu, telefon to oczywiście rozwiązanie tymczasowe, szukam natomiast docelowego routera który pozwoli mi maksymalnie wykorzystać to co oferuje play w mojej okolicy. W tej chwili samsung wyciąga w okolicach 70 - 150 Mbit przy pobieraniu i 5 - 10 przy wysyłaniu.
Załączam również screeny z Network Cell Info.
Gdyby ktoś zechciał mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny,
Pozdrawiam.