Witam
Nie miałem okazji wybrać się jeszcze raz z tym routerem pod sam maszt , ale może się uda jakoś w tygodniu.
Proszę mi powiedzieć jak to jest z taką anteną MIMO LTE która ma dwa przewody antenowe, czy na obu przewodach jest taki sam sygnał ?
U mnie zauważyłem że gdy podłączony jest tylko jeden przewód antenowy to ma dobry zasięg i dobre parametry w HManage ale już
nie mogę połączyć się z pasmem 2100 jak i 1800, działa tylko 800. Jak weźmiemy drugi przewód i wsadzamy go do routera to zasięg i parametry są bardzo słabe i tak samo 2100,1800 nie działa.
Dziś zauważyłem że kabel tam gdzie jest łączenie 5m z 5m chyba jest złamany albo nie wiem co bo jak przesunąłem go w inną stronę to sygnał się poprawił, tylko niewiele ale zawsze cos ( I mówimy tu o tym przewodzie który (podłączony jako jeden) był kiepski sygnał.
Muszę to jutro zbadać a poniżej screen z podłączonymi przewodami antenowymi do routera na przemian i razem bo po tym jak go ustawiłem w innej pozycji to dodała mi sie wartość SINR z 9-10 na 15/18
Jutro rano po raz kolejny idę na górę, montuje tam router odłączając 5m przewodu antenowego i testuje/ustawiam antenę jeszcze raz.